İSMİ DEĞİŞTİ YOL KADERİ DEĞİŞMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSMİ DEĞİŞTİ YOL KADERİ DEĞİŞMEDİ!


 

Silifke’ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan resmiyette Mağara olarak geçen mahallenin ismi Mara olarak düzeltilirken, İç Anadolu’ya 3 bağlantı yolu bulunan mahallenin ilçe ve Limonlu ile bağlantısı sağlayan yollardaki darlık ve keskin virajlar endişe veriyor.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Silifke İlçesi’ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve resmi kurumlarda Mağara olarak geçen köyün ismi yörede Mara ve Kırobası olarak biliniyordu. Mahallenin ismi karışıklığa neden olduğu gerekçesiyle muhtarlığın isteği üzerine Silifke Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Mara olarak düzeltildi.

Mahallenin muhtarı Mustafa Türe, Kaymakamlığa başvurarak mahallesinin Mağara olan isminin il, ilçe, mahalle ve tüm toplumda Mara olarak bilinip telaffuz edildiğini, Mağara isminin sadece resmi kurumlarda kullanıldığını belirterek Mara olarak düzeltilmesini  talep etti. Kaymakamlık ise muhtarın talebini Silifke Belediyesi gönderdi. Bunun üzerine Silifke Belediye meclisi aldığı bir kararla Mağara olan mahallenin isminin Mara olarak düzeltilmesine karar verdi. Karar sonrası Kırobası olarak ta bilinen mahallenin ismi Kaymakamlığında onayı ile Mara olarak tescil edildi. Karar ilgili kurumlara tebliğ edildi.

 

“KARIŞIKLIĞA NEDEN OLUYORDU”

Mara Mahalle Muhtarı Mustafa Türe, mahallelerinin isminin yörede Kırobası, Mara, Mağara gibi bilinirken resmiyette Mağara, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde Kırobası, yörede ise Mara olarak bilindiğini ve bu durumun karışıklığa neden olduğunu söyledi. Türe, bundan dolayı dilekçe vererek Mara olarak düzeltilmesini talep ettiklerini ve düzeltildiğini söyledi.

 

“BİN OLAN NÜFUS YAZIN 15-20 BİNE ÇIKIYOR”

Geçmişi çok eskilere dayanan ve uygarlıklara ev sahipliği yapan 1450 rakımlı mahallelerinin kışın 1000 olan nüfusunun yazın 15-20 bini bulduğunu anlatan Muhtar Türe, “Burası geçiş güzergahı olduğu için hitap edilen nüfus ise 50-60 bini buluyor. Mahallemizdeki insanlar genellikle ticaret ile uğraşıyor. Çevremizdeki mahalleler ise sebze ve meyvecilik yaparak geçimini sağlıyor. Adana, Mersin, Silifke ve bölgeden çok sayıda insan yazlıkçı olarak buraya geliyor” dedi.

 

BÖLGE DOĞAL DOĞAL DEPO KONUMUNDA

Mahallelerinin Nevşehir’in Ürgüp ilçesi gibi doğal depo konumunda olduğunu anlatan Türe, “Burası Ürgüp gibi limon deposu olarak kullanılıyor. Kışın nar yazın ise limonlar buradaki 40-50 civarında bulunan depolara konur. Kışın Türkiye’nin her yerine buradaki depolardan nar, yazın ise limon gönderilir” şeklinde konuştu.

 

“VİRAJLI VE DAR YOLLAR KORKUTUYOR”

Mahallelerinden Mut’a, Karaman’a ve Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlayan 3 tane bağlantı yolunun bulunduğunu vurgulayan Türe, “Mara’dan İç Anadolu’ya bağlanan 3 ayrı bağlantı yolu var ancak Mara’yı Silifke’ bağlayan 50 kilometrelik karayolumuzun 30 kilometresi çok kötü, virajlı ve dar. Bölge doğal limon deposu olduğu için tırlar ve kamyonlar çalışıyor. Biz toplantılarda sürekli sorunlarımız dile getiriyoruz. Bu yol karayollarının sorumluluğunda. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Limonlu ile Mara arasındaki karayolunda da sıkıntı var. Burada da tırlar çalışıyor. İsmimizin düzeltildiği gibi yetkililerden yollarımızında düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA