“KARACAİLYAS’TA, GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ İSTEMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARACAİLYAS’TA, GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ İSTEMİYORUZ”


 

Karacailyas’ta Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 1 yıllık deneme ruhsatı ile faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisine vatandaşın tepkisi sürerken konuyu Akdeniz Belediye Meclisinde gündeme getiren meclis üyesi Halil Kara’ya Başkan Gültak, “Ruhsatı veren Büyükşehir, vermeyecek” cevabı verdi.

Hediye Eroğlu

 

EMEP’li Halil Kara, Karacailyas’ta bir yıldır faaliyet gösteren ve halkın tepkisine neden olan geri dönüşüm tesisi için Büyükşehir’e verdiği ruhsatı iptal etmesi çağrısı yaparken Başkan Gültak ise “Ruhsatı veren Büyükşehir, vermeyecek ”dedi.

Akdeniz Belediyesi Meclisin belediye konferans salonunda yapılan Temmuz ayı toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Emek Partili Halil Kara, Karacailyas Mahallesi’nde yaklaşık 1 yıl önce kurulun geri dönüşüm tesisi nedeniyle vatandaşların yaşadıkları sorunu dile getirdi. Yaşanan sıkıntıyı yerinde görmek için geçtiğimiz günlerde mahalleye ziyarette bulunarak muhtarlar hem yöre halkı ile görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Kara, “Deliçay’da köprüyü hemen geçer geçmez solda polis karakolu ve muhtarlık var. Park var. Akdeniz Belediyesi çok güzel oraya tandır evi yaptırmış. Güzel bir mesire alanı var” dedi.

Ancak o güzelim yere birde geri dönüşüm tesisi kurulduğunu anlatan Kara, “Bu tesisin yaydığı koku ve yaptığı gürültüden Emek ve Evren mahallesi sakinlerini etkileniyor. Muhtarlarla da oradaki halk ile de görüştük. Şimdi bir yıldan beri süren bir süreç bu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Kaymakamlığa Valiliğe ve Büyükşehir’e dilekçeler verilmiş” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR’E SESLENDİ; RUHSATI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN

Tesisin 14 Temmuz 2021’de Büyükşehir Belediyesi’nin deneme süresi olarak verdiği 1 yıllık geçici ruhsat ile faaliyet yürüttüğünü öğrendiklerini anlatan Kara, “Dolayısıyla 14 Temmuz’da süre bitiyor. Buradan öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Bu tesisi yeniden bir gözden geçirsin” dedi.

Tesisin ithal edilen atıkları işlemek için kurulduğunu anlatan Kara, “Atıklar buraya geliyor. Öncelikli olarak ülkemizin atık çöplüğü olmasını istemiyorum. Böyle bir ithalatın gerçekleştirilmesini istemiyorum. Sonuçta bir geri dönüşüm tesisi yapılacaksa bu mahallenin içine değil organize sanayi bölgesi gibi yerlere yapılmalı. Orada yaşayan 12 bin civarındaki yurttaşımızın vatandaşımızın bu derdi bu sefaleti bu kokuyu bu gürültüyü orada çekmemesi gerekir” diye konuştu.

Mahallelinin hem hükümetten hem Ana muhalefet partisi yetkilileri ve milletvekilleri ile hem

Akdediz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve bazı meclis üyeleri ile görüştüklerini ama çözüm bulamadıklarını söylediklerini anlatan Kara, “Ben meclisimizin ve belediyemizin bu sorunun çözümü noktasında bir önayak olmasını ve halkımızı rahatlatması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.       

 

“RUHTASI VEREN BÜYÜKŞEHİR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise söz konusu tesise Karacailyas’ta ruhtası veren kurumun Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Bu konu ile ilgili birkaç kez Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu anlatan Kara, “Gaz yayıp yaymadığı konusunda denetimler ve bazı incelemeler yapıldı ancak o on tespit edilemedi. Koku ve renk çıkıyor dediler. Bunların incelemesini yaptırdık. Ama burada ruhsatı veren kurum belli. Ruhsatı iptal edecek kurumda belli. Yoksa biz orada denetleme yaptırdık. Emek Mahalle Muhtarı da bunu çok iyi biliyor” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA