DEAŞ’LI 14 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEAŞ’LI 14 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik 2 Temmuz’da gerçekleştirilen operasyonda göz altına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile örgüt adına para transferleri gerçekleştirdiği ve para transferini kurdukları uluslararası ticaret şirketleri ile DEAŞ terör örgütüne hem finans hem ekipman sağlayan ve haklarında MASAK Raporu bulunan şahısların tespitine yönelik çalışma yaptı.

Yapılan çalışmalar sonunda TEM Şube Müdürlüğümüzce örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve yasadışı yollardan kaçak olarak Ülkemize girdiği tespit edilen A.E.A., A.H., H.H., M.A., A.A. A.H., A.E. ve B.E.A. isimli 8 şüpheli, hakkında ifade beyanı bulunan ve örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen T.K. isimli şüpheli, ''Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında tutuklanan şüphelinin ikamet aramasında ele geçirilen Hard disk üzerinde yapılan incelemede, DEAŞ terör örgütünün çatışma, infaz, propaganda görüntülerinin yanı sıra DEAŞ terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğraf ve resmin yer aldığının tespit edilmesi üzerine HDD içeriğindeki videolarda yapılan detaylı çalışmalardan tespit edilen; M.M. isimli şüpheli, terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği, örgüt adına para transferleri gerçekleştirdiği ve para transferini kurdukları uluslararası ticaret şirketleri ile DEAŞ terör örgütüne hem finans hem ekipman sağlayan ve haklarında MASAK Raporu bulunan İ.H., A.A., Y.A. ve M.N. isimli 4 şüpheli olmak üzere toplam 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA