ÇAMLIBEL PROJESİ ASKIDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAMLIBEL PROJESİ ASKIDA


 

Çamlıbel Balıkçı Barınağının yerine su sporları merkezi oturtma projesi ile ilgili İmar Değişikliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

Hasan Küçük

 

Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahallesi, Çamlıbel Spor Alanı (Su Sporları Merkezi) ve Barınak Amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama İmar Plan Revizyon ve ilavesi  teklifine esas kurum görüşü Akdeniz Belediyesi komisyonlarında oy çokluğu ile reddedilirken 9 Mayıs’ta ki Akdeniz Belediye Meclisinde CHP’li meclis üyesi Serhat Servet Dövenci hariç diğer CHP’li, HDP’li ve Emek Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmişti. Muhalif meclis üyeleri red gerekçelerinde AVM yapılacağı endişesini dile getirirken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise proje çalışması değil imar çalışması yaptıklarını dile getirerek bina yapımının söz konusu olmadığın söylemişti. Söz konusu Çamlıbel Balıkçı Barınağının yerine Su Sporları Merkezi Oturtma Projesi  ile ilgili imar değişikliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünde askıya çıkarıldı.

 

“MASKELİ AVM VE OTELE HAZIR OLUN”

Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan proje ile ilgili endişelerini ve askıya çıkış tarihi ile düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

“Su sporları deniyor ama 'yeme-içme, dinlence, konaklama sosyal-kültürel' amaçlı olarak sunulduğuna göre marina benzeri maskeli AVM ve otele hazır olun” diyen Ayan şunları kaydetti:  “Çamlıbel balıkçı barınağı ve çevresinin 'su sporları merkezi' adı altında yeme içme, dinlence, konaklama amaçlı hale dönüştürülmesi ile ilgili plan değişikliği ne zaman askıya çıkarılıyor?: 6 Temmuz'da.. 6 Ağustos’ta askıdan inecek.  Mersinli 20 Temmuz’a kadar zaten tatilde.. Projeyi odalar, uzmanlar, kamuoyu ne zaman tartışacak ta plan hakkında görüş ve uyarılarını yapacak? Son yıllarda sürekli yaşadığımız 'saraydan kız kaçırma hali' nin yeni fragmanı ile karşı karşıyayız.”

Çamlıbel'e maskeli AVM kondurma projesinin en sorunlu yanının bölgeye yaratacağı yükle birlikte doğacak trafik kaosu olduğunu anlatan Ayan, “Projede göstermelik bir otopark yer alıyor ama işlevsiz olduğu açık. En ilginci kentin kaderini etkileyecek projeye ait plan değişikliği Büyükşehir Belediyesi’nden ve meclisten habersiz yürütülüyor” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA