TARTIŞMALI PROJE BÜYÜKŞEHİR’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI PROJE BÜYÜKŞEHİR’DE!


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çamlıbel Balıkçı Barınağının yerine su sporları merkezi yapma projesi ile ilgili İmar Değişikliği askıya çıkarılırken “ÇED gerekli değildir” kararı alınması tepki çekti. Tartışmalar sürürken konu bugün kurum görüşü talebi nedeniyle Büyükşehir Meclisine gelecek. Bakanlığın projesine Büyükşehir’in nasıl bir yaklaşım sergileyeceği merakla bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Temmuz ayı Olağan Toplantısı I. Birleşim Gündemi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahallesinde Çamlıbel Balıkçı Barınağının yerine su sporları merkezi yapma projesi ile ilgili konu kurum görüşü talebi nedeniyle Büyükşehir Meclisine gelecek.

İmar Değişikliği askıya çıkarılan ve “ÇED gerekli değildir” kararı alınması nedeniyle tepki çeken projeye Büyükşehir’in nasıl bir yaklaşım sergileyeceği merak konusu oldu.

 

MUHALEFET AVM ENDİŞESİ TAŞIYOR

Projeye ilişkin imar planı değişikliği geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediye Meclisinde gündeme gelmiş ve muhalefet olumsuz kurumu görüşü bildirilmesini talep etmişti.

Müzakereler sonucunda projeye ilişkin bakanlığa olumlu kurum görüyü bildirilesi teklifi, CHP’li meclis üyesi Serhat Servet Dövenci hariç CHP, HDP ve Emek Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Muhalif meclis üyeleri red gerekçelerinde AVM yapılacağı endişesini dile getirirken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise proje çalışması değil imar çalışması yaptıklarını dile getirerek bina yapımının söz konusu olmadığın söylemişti.

 

“MASKELİ AVM VE OTELE HAZIR OLUN”

Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan ise proje ile ilgili endişelerini ve askıya çıkış tarihi ile düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaşmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Su sporları deniyor ama 'yeme-içme, dinlence, konaklama sosyal-kültürel' amaçlı olarak sunulduğuna göre marina benzeri maskeli AVM ve otele hazır olun” diyen Ayan şunları kaydetti:  “Çamlıbel balıkçı barınağı ve çevresinin 'su sporları merkezi' adı altında yeme içme, dinlence, konaklama amaçlı hale dönüştürülmesi ile ilgili plan değişikliği ne zaman askıya çıkarılıyor?: 6 Temmuz'da.. 6 Ağustos’ta askıdan inecek.  Mersinli 20 Temmuz’a kadar zaten tatilde.. Projeyi odalar, uzmanlar, kamuoyu ne zaman tartışacak ta plan hakkında görüş ve uyarılarını yapacak? Son yıllarda sürekli yaşadığımız 'saraydan kız kaçırma hali' nin yeni fragmanı ile karşı karşıyayız.”

Çamlıbel'e maskeli AVM kondurma projesinin en sorunlu yanının bölgeye yaratacağı yükle birlikte doğacak trafik kaosu olduğunu anlatan Ayan, “Projede göstermelik bir otopark yer alıyor ama işlevsiz olduğu açık. En ilginci kentin kaderini etkileyecek projeye ait plan değişikliği Büyükşehir Belediyesi’nden ve meclisten habersiz yürütülüyor” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA