KATRİLYONLUK RANT LOBİSİ KENTİ GERDİ Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KATRİLYONLUK RANT LOBİSİ KENTİ GERDİ Mİ?


 

Mersin’in en değerli bölgesi Yenişehir’de, 2 dev araziyi satın alarak talep ettiği imar değişikliği ile katrilyonluk rant elde etmek isteyen bir sermaye sahibinin belediyeler ve siyasiler üzerinde yoğun lobi yürüttüğü iddiaları kentte gündem oldu! Lobi faaliyetlerinin Yenişehir’den Büyükşehir’e kayması ile başkanların karşı karşıya geldiği öne sürülürken, söz konusu rant talebinin CHP’yi ikiye böldüğü, HDP’nin karşı olduğu, Cumhur İttifakı’nın ise sıcak baktığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen yıl Sayapark AVM’yi satın alan Yenişehir AVM San ve Tic Ltd Şti ortaklarından Sait Çıtlık’ın, Mersin’in en değerli bölgesi olan Yenişehir ilçesinde satın aldığı biri 92 bin diğeri 35 bin dönümlük rantı yüksek araziler için yoğunluğu arttırarak, otel yapma girişimi için belediyelerde büyük lobi yürüttüğü iddiası kent kamuoyuna gündem oldu.

 

LOBİ YENİŞEHİR’DEN BÜYÜKŞEHİR’E KAYDI

İlk etapta Yenişehir Belediyesi’ne gelen yoğunluk arttırma taleplerine Başkan Abdullah Özyiğit’in sıcak baktığı ancak bazı meclis üyelerinin böylesine yüksek bir rantın tek bir kişiye sağlanacak olmasından rahatsızlık duyması sonucu firmanın lobi faaliyetlerini Büyükşehir’e kaydırdığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de, otel yatırımları nedeniyle turizmin desteklenmesi adına imar planı değişikliğine sıcak baktığı iddialara arasında yer alırken, muhaliflerin ikna edilmesi için ciddi bir lobi yürütüldüğü öne sürüldü.

 

CUMHUR İTTİFAKI SICAK BAKIYOR

Büyükşehir Belediye Meclisinde sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin ikna edilmesi için MHP ve AKP içinde kulis yapıldığı elen bilgiler arasında yer aldı.

Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun imar planı değişikliğine olumlu baktığı öğrenilirken, karşı çıkan meclis üyesi sayısının azınlıkta kaldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

HDP KARŞI, CHP BÖLÜNDÜ!

CHP ve HDP ise muhaliflerin sayısının yüksek olduğu öne sürüldü. Özellikle HDP kanadının böylesine büyük bir rantın parçası olmak istemediği iddia edilirken, düzenleme CHP’yi adeta ikiye böldü. Bazı belediye başkanları ile meclis üyelerinin imar değişikliği teklifiyle ilgili ‘red’ kararı verme tavrını net bir şekilde ortaya koymasa da dillendirdiği öğrenildi.

 

BAŞKANLAR KARŞI KARŞIYA MI GELDİ?

Yaklaşık bir yıldır gündemde olan ancak son zamanlarda ivme kazanan lobi görüşmelerinde siyasilere büyük baskı olduğu iddiası gündeme geldi. Ayrıca lobi faaliyetlerinin Yenişehir pas geçilerek Büyükşehir’e kaydırılmasının  iki kurum arasında gerilime neden olduğu ve başkanları karşı karşıya getirdiği öne sürüldü.

Böyle büyük bir rant düzenlemesinin bir kişiye yönelik çıkarılmasına dair lobi çalışmaları kentte tepki çekerken, iki arazi için yapılmak istenen imar deşiklikleri ile bedellerinin katrilyon değerinde artış sağlayacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA