HİZMETİ GECİKTİREN KAYIKÇI KAVGASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HİZMETİ GECİKTİREN KAYIKÇI KAVGASI!


 

Mersin’de vatandaşın belediyelerden hizmet beklentisi kayıkçı kavgasına kurban gidiyor! Bayram gezilerinde hizmetlere ilişkin adeta şikayet yağmuruna maruz kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer çareyi ilçe belediyelerine görev hatırlatmasında buldu. Ancak ilçe belediye başkanları da Büyükşehir’in görevlerini yerine getirmediğini söyleyerek Seçer’in ekibine yüklendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in belediyelerden her alanda büyük ihtiyaç duyduğu yatırım ve hizmetlerle ilgili yaşanan aksama ve gecikmelerin nedeni bir kez daha gözler önüne serildi. Bayram gezilerinde hizmetlere ilişkin adeta şikayet yağmuruna maruz kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer çareyi ilçe belediyelerine görev hatırlatmasında buldu. Ancak ilçe belediye başkanları da Büyükşehir’in görevlerini yerine getirmediğini söyleyerek Seçer’in ekibine yüklendi. Yaşananlar seçilmişlerin topu birbirine atması ile Mersin’in beklediği hizmetleri alma noktasında geride kalan 3 yıldaki işleyişi de gözler önüne sermiş oldu!

 

SEÇER’DEN CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİNE TEPKİ

Mersin Büyükşehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Temmuz ayı Olağan Toplantısı I. Birleşim Gündemi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Başkan Seçer, bayram tatili süresince yaptığı gezilerde kendisine iletilen şikâyetlerle ilgili “Biz üzerimize düşen mesajı aldık. Bundan sonra görevimizi daha iyi yapma gayreti içinde olacağız” diyerek, ilçe belediyelerine yüklendi.

Özellikle MESKİ’nin çalışma yaparken yollarda meydana gelen tahribatların giderilmesi noktasında ilçe belediyeler ile sorun yaşandığını belirten Vahap Seçer, “MESKİ’nin işi bittikten sonra bu yolları kim yapacak? Kanun açık Büyükşehir’e ait yollar ise yani 15 metre çapında ya da daha büyük cadde ve bulvarlar ya da grup yollarını Büyükşehir, kalan bölgeleri ilçe belediyeleri yapar. Biz bu yolları 11 Eylül 2020’de yol ağı haritamızı belirleyerek 13 ilçe belediyemize gönderdik.

Ayrıca 3 Şubat 2022’de konuyla ilgili tüm ilçe belediyeleri ile bir toplantı yaptık. Akdeniz, Toroslar, Erdemli ve Aydıncık belediyeleri MESKİ’nin kazı alanlarında oluşan tahribatları kendileri yapacaklarını söyledi. Ama görüyoruz ki kağıt üzerinde kalan bu taahhütler çevreye ciddi bir rahatsızlık vermeye başlamış.

Buradan muhtarlara seslenmek istiyorum; 4 ilçe dışındaki ilçelerdeki çalışmalar ilçe belediyelerine ait. Ama ilçe belediyesinin yapması gereken işlerde gecikmeler oluyor” dedi.

 

KAYIKÇI KAVGASI…

Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıkları yolların yüzde 12’sinin kendilerine ait olmadığını aktaran Seçer, ayrıca yaptıkları 815 km satıh kaplamanın da 100 km’sinin yine ilçe belediyelerin sorumluluk alanında olduğunu anımsattı.

“Biz yapmayalım demiyoruz” diyen Seçer, vatandaşın mağdur olduğu yerde kendilerinin de el attığını ancak bunun alışkanlık haline getirilmek istenmesi ve sanki bürokrasinin görev alanındaki aksaklıkları başından savmak için Büyükşehir’in görevi gibi algı yaratmasından rahatsız olduğunu söyledi.

“Kayıkçı kavgasına dönen durum devam ederken vatandaş çok büyük mağduriyet yaşıyor” diyen Seçer, Yaptığımız gezilerde toplantı süresinin yüzde 50’sinde bu konular konuşuldu” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İN EKSİKLİĞİ VAR AMA SİYASET YAPILIYOR”

Seçer’in bu sözlerine Silifke Belediye Başkanı MHP’li Sadık Altınok tepki gösterdi. MESKİ’nin tahribatları ile ilgili Büyükşehir’in görevini yerine getirmemesi üzerine protokol yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Altınok, “Sözleşme yapmada önce Silifke’nin her yeri kazıldı. Yapamadıkları yeri yapalım, sözleşmeden para alalım dedik. Yaptığınız eksikliği buraya gelip siyaset yapmak çok uygun olmuyor. Siz önce bunu bürokratlarınız ile görüşün bir inceleyin. Bizim burayı yapacağız diye bir derdimiz yok. Mecburen sözleşme yaptık. Sözleşme yapmamızın tek sebebi işin yapılmamasındandır. Ama siz işinizi yapabilirsiniz” dedi.

 

“BENİM GÖREV ALANIMDAYKEN, ‘SADIK BAŞKANA ATEŞ ETTİREYİM’ OLUR MU?”

Başkan Vahap Seçer ise “Bana ait olmayan şeylerin siyaseten bana ödetilmesi doğru bir şey değil. Köylerde ‘buralar ilçe belediyeleri yapmaları lazım’ demedim. O kadar zor durumlarla karşılaştım ki, buna rağmen bir yanlışlık vardır, yapılır düzeltilir’ dedim.

Biz de anlayış ile yaklaşıyoruz. Uzanabileceğimiz yere ilçelerimize yardımcı olabiliriz. Alınganlık yapacak bir şey yok. Çamlıyayla’nın nüfusu 8 bin ama benim ailemin de yaylası, bayramda orada 100 bin kişi var. Çamlıyayla belediyesinin bunun altından kalkma şansı trilyonda bir değil. 3 yıldır konuşarak beraber ortak çözümler bulduk. Geçmiş dönemden gelen sorunları da çözen benim. Benim görev alanımdayken gidip ‘Sadık başkana ateş ettireyim’ olur mu?” dedi.

 

SORMULULUK ARTIK MESKİ’DE

Bunun üzerine Başkan Sadık Altınok, “Siz yapmadığınız için biz protokol yaptık. Arkadaşlar provoke ettiler, Silifke’de bir şey yapmadıkları için biz protokolü imzaladık" dedi.

Seçer de, MESKİ’nin bundan sonra kendi kazdığı kuyuyu kendinin kapatacağını söyleyerek, çözüm sağlandığını belirtti. Altınok ise “Ama lütfen yapsın, yapılmıyor yine biz perişan oluyoruz. Bizim parayla pulla sorunumuz yok. MESKİ protokol yapmazsanız tahribat bedellerini alamazsınız” dedi.

 

SEÇER’DEN GARİP TARSUS SORUSU
Öte yandan toplantıda Tarsus’tan MHP’li Mehmet Çelik’in yol ve altyapı hizmetleri eksikliklerin giderilmesine ilişkin taleplerine dair yaptığı konuşmada Başkan Vahap Seçer’in araya girerek, CHP’li Haluk Bozdoğan yönetimindeki Tarsus Belediyesi yönetiminde ki ilçede ara sokaklardan şikayet olup olmadığını sorması dikkat çekti.

Yine MHP’li Meclis üyesi Duran Kara da, Altyapı Koordinasyon Kurulu’nun MESKİ’nin kazı tahriplerinde eski haline getirilmesi ve bedellerin ödenmesi ile ilgili bir kararı olduğunu anımsatarak, “Erdemli Belediyesi ile ilgili kısmında, ilçe belediyesi zorunluluk alanında yapılan MESKİ kazılarının MESKİ veya Büyükşehir Belediyesine yapılacak denilmiş. Siz bu karardan bahsetmeden ilçe belediyelerin suçlu ve sorumlu olduğunu belirttiniz” ifadeleri kullanarak tepki gösterdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA