“4. YILA GİRDİNİZ KREŞLER NE OLDU?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“4. YILA GİRDİNİZ KREŞLER NE OLDU?”


 

Muhalefetten Büyükşehir yönetimine kreş eleştirisi geldi. Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, CHP’li Vahap Seçer’e 4. döneme gerdiğini anımsatarak, gittiği her yerde kendisine kreş hizmetinin sorulduğunu söyleyerek, “4. yıla girdiniz kreşler ne oldu?” diye sordu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Temmuz ayı Olağan Toplantısı I. Birleşim Gündemi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Özellikle hizmetlerle ilgili Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinden çok sayıda talep ve şikayet gelmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çok soru geldi, Cumhur İttifakı iyi hazırlanmış” değerlendirmesi yapmaktan kendisini alamadı.

 

“VATANDAŞ KREŞ SORUYOR”

AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, Seçer’e 4’üncü hizmet yılına girdiğini anımsatarak, bu sürede ne kadar kreş hizmeti sağlandığını sordu.

Şahin, “Mersin’de son yıllarda ciddi üretim ve istihdam sahaları oluşmaya başladı. Bu sayede kadınlarda üretime dahil olmaya başladılar. Biz göreve geldiğimizden 4 yıldan buyana kaç kreş kurduk? Hal’deki yeri biliyorum, bu kreşte toplamda 50 kişilik kapasite var. Ancak orada ciddi sayıda emekçi kadınımız var. Kaç kadının çocuğu ücretsiz veya cüzi ücretle kreşe getirip bırakabiliyor? Her gittiğim yerde kreş konusunu bana soruyorlar. Açıklama yaparsanız sevinirim” dedi.

 

SEÇER, YENİŞEHİR VE MEZİTLİ’YE GÖNDERME Mİ YAPTI?

Vahap Seçer, Hal’deki kreşin kapasitesinin 50 olduğunu doğrulayarak mevzuat gereği ücretsiz hizmet verilemediğini ancak ihtiyaç sahibi 7 vatandaşın ücretini kendisinin karşıladığını bildirdi.

Özturan araya girerek, “Bu 4 yılda yaptığımız değil mi?” sorusunu yöneltti. Seçer’in verdiği yanıt ise dikkat çekti. Seçer’in, gelir düzeyi daha yüksek semtler olarak bilinen Mezitli ve Yenişehir’de CHP’li belediyelerin hayır severler desteğiyle kurduğu ve kalitesi ile övünülen kreşlere atıfta bulunurcasına, “5 yıldızlı otel tadında lüks semtlerde gelir düzeyi yüksek vatandaşlar için kreş açmıyorum bunları da bir yerden bağış alarak da yapmıyorum” demesi dikkat çekti.

 

3 KREŞ YAPILIYOR

Toroslar’da ki kreşin 30 mevcutlu olduğunu ve 9 kişinin ücretsiz hizmet aldığını söyleyen Seçer, “Yayla dönüşü okullar açıldığında devreye girecek olan Halkkent’te 45 merkezli bir kreşimiz daha açılacak. Tarsus’ta da sona geldik, 75 mevcutlu ve Yenice’de 45 mevcutlu kreşimiz Eylül ayından itibaren hizmet verecek. Bunun yanında bizim Çavuşlu’da, MESKİ’nin Tarsus’ta Konak Mahallesinde bir projesi var. Uygun olan her noktaya kreşler yapıyoruz” dedi.

 

“KREŞLERİN KAPASİTESİ ÇOK YETERSİZ”

Zafer Şahin Özturan ise 2 milyonluk nüfus için yeni yapılacak kreşler ile toplam yaratılacak kapasitenin çok yetersiz kaldığını söyleyerek, “Yeni kreşler ile dahi oluşturulacak kapasite çok az bir nüfus” dedi.

Başkan Seçer ise “Çok halishane yaklaşıyorsunuz da siz de biraz Akdeniz’de katkı yapsanız. Destek olun” diyerek sataştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA