​​​​​​​CHP GÜLNAR’DA KAOS BİTMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​CHP GÜLNAR’DA KAOS BİTMİYOR!


 

​​​​​​​22 aydır kayyumla idare edilen CHP Gülnar İlçe Başkanlığı’nda olağanüstü seçimin mahkeme kararı nedeniyle yapılmak zorunda kalındığı ortaya çıkarken seçimin galibi olan Mesut Bakır, İl Başkanı Adil Aktay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e karşıymış gibi gösterilmekten rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Hediye Eroğlu

 

CHP Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut’un CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu ile yaşadığı sorun nedeniyle 23 Eylül 2020’de istifasının ardından 6 Mart 2022’de yapılacağı duyurulan ancak il yönetiminin ertelemesi ile bir türlü yapılamayan olağanüstü kongre delegelerinin tepkisi üzerine 22 ay sonra yapılabilmişti.

Gülnar Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü kongrenin galibi 40 oyla Mesut Bakır olurken İsmet Sabah ise 27 oy alabilmişti.

Gazetemizde yer alan eski ilçe başkanı Ahmet Barut’un desteklediği adayın kazandığı İl Başkanı Adil Aktay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteklediği adayın kaybettiği yönünde ifadeler partiyi karıştırdı.

Vahap Seçer ve Adil Aktay ile arasında sorun olmadığını ileri sürerek, bu yönde algı yaratılmaya çalışıldığını iddiasında bulunan Bakır’ın kendisine iftira atıldığını söylemesi şaşkınlık yarattı.

Gazetemize açıklama göndermek yerine sosyal medyadan açıklama yapma gereği duyan Bakır, İl Başkanı Adil Aktay ve Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer’e karşıymış, onlarla bir secim yarışına girmiş gibi gösterilmesinin asılsız ve iftira bir haber olduğunu öne sürdü. Bununla da yetinmeyen Bakır’ın her hangi bir suç unsuru olmamasına rağmen söz konusu haberin internet sitesinden kaldırılmaması durumunda Cumhuriyet Savcılığını suç duyurusunda bulunacağını söylemesi tepki çekti.

BİR İLÇE KONGRESİNİN HİKAYESİ

Öte yandan 2020 yılı Şubat ayında yapılan CHP İl Kongresinde  Adil Aktay’a karşı adaylığı engellenen ve bu nedenle kürsü işgal eylemi yapan Alptekin Eser de Gülnar İlçe Kongresine katıldı. Eser, CHP Gülnar ilçe kongre süreci ve yaşananlarla ilgili yazı paylaştı.

Eser, Bir ilçe kongresinin hikayesi başlığı ile yayınladığı yazısında Gülnar ilçesinde 2017 yılında yapılan CHP’nin olağan ilçe kongresinde seçime tek aday olarak giren Ahmet Barut’un bütün partililerin oyuyla CHP İlçe Başkanı olduğunu hatırlattı.

15 Aralık 2019 tarihinde yeniden yapılan CHP ilçe kongresinde ise Ahmet Barut’un oyların yüzde 80’inin alarak yeniden CHP İlçe Başkanı seçildiğini ifade eden Eser, “Daha sonra Türkiye 31 Mart 2019  yerel seçimlerine gitti. Bu süre zarfında Gülnar CHP İlçe Örgütü büyük bir çalışma performansı gösterdi. Bunun sonucunda CHP Gülnar’ da 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde almış olduğu 2 bin 800 civarındaki oyunu 7 bin 864 oya çıkarma başarısı gösteriyor. Ama bu başarıya rağmen sadece 900 civarında bir oy farkıyla belediye  başkanlığı seçimini kaybediyor” dedi.

 

“UZUN SÜRE OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPILAMADI ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 5 yıllık bir aradan sonra CHP’nin yeniden kazandığını vurgulayan Eser açıklamasında şunları kaydetti: “Sayın Ahmet Barut başkanlığındaki Gülnar CHP İlçe yönetimi, CHP il örgütü ve Mersin Büyükşehir Belediye yönetimi ile uyum içinde bir çalışma gerçekleştiremiyor. Bunun üzerine Ahmet Barut başkanlığındaki CHP İlçe Yönetimi 23 Eylül 2020 tarihinde ilçe yönetiminden istifa ediyor. Boşalan ilçe yönetiminin yerine tam 1 ay sonra bir kayyum yönetimi atanıyor. Böylece tam 1 ay boyunca Gülnar’da CHP İlçe Örgütü yönetimsiz kalmış oluyor. 

24 Ekim 2020 tarihinde, değerli partili dostumuz Ümran Yaldız’ın başkanlığında 5 kişilik bir kayyum yönetimi il örgütünce atanıyor. CHP’nin tüzüğüne göre; yani Anayasa’sına göre, herhangi bir nedenle boşalan bir ilçe örgütünün yerine en geç 30 gün içinde olağanüstü kongrenin yapılarak yeni yönetimin oluşturulması hükmü kesin bir dille belirtilmiştir.  CHP Tüzüğü’ nün bu kesin emrine karşın Gülnar CHP’ de bir türlü olağanüstü kongre yapılmıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’DE ÇALIŞANLAR YÖNETİME KAYYUM YÖNETİMİNE ATANDI İDDİASI

Aylar ayları kovalıyor. Bu süreçte kayyum olarak atanan 5 kişilik yönetimde 2 kişinin üyeliği bazı nedenlerle düşüyor. Onların yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmakta olan 2 kişi kayyum yönetimine atanıyor.  Gülnar CHP tabanının büyük baskısı sonucu 2022 tarihinin Şubat ayının başında, 6 Mart 2022 tarihinde olağanüstü kongrenin yapılması yönünde karar alınıyor. Kayyum yönetiminin atanmasından tam tamına 16 ay sonra yapılması planlanan bu olağanüstü kongre kararı bütün partililere duyuruluyor. Ama; neden olduğu bilinmez, atanmış kayyum başkanı olan Sayın Ümran Yaldız bu görevinden istifa ediyor. Bu istifanın üzerine yapılması planlanan olağanüstü kongre kararı iptal ediliyor.

 

“MAHKEME EL KOYUNCA SEÇİM YAPMAK ZORUNDA KALDILAR”

Boşalan kayyum yönetiminin yerine bu sefer değerli partili büyüğümüz Durna Kandemir ablamız yeni kayyum başkanı olarak atanıyor. Olağanüstü kongre yapma kararı yeniden sürüncemede bırakılıyor.

Parti tabanının bütün ısrarlarına karşın yeni bir olağanüstü kongre yapma kararı alınmıyor. Bunun üzerine Gülnar’daki bazı CHP’liler olağanüstü kongrenin yapılması için devletin mahkemesine başvuruyorlar. Devletin mahkemesi bu konuyu görüşmek üzere 30 Temmuz 2022 tarihine gün veriyor. Bu gelişme üzerine sayın CHP yetkilileri alelacele 23 Temmuz 2022 tarihinde yapılmak üzere olağanüstü kongre kararını alıyorlar. Böylece; Devlet Mahkemelerinin el koyması üzerine; 23 Temmuz 2022 tarihinde, Mersin’ e bağlı Gülnar İlçesinde, tam tamına 22 ay önce boşalmış olan CHP İlçe Örgütü, partililerinin özgür iradesiyle seçmiş olduğu yeni yönetimine kavuşmuş oldu.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA