MEÜ ENDİŞE VERİYOR TARSUS UMUTLANDIRIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ENDİŞE VERİYOR TARSUS UMUTLANDIRIYOR


 

​​​​​​​Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Mersin Üniversitesi 47’inci, Tarsus Üniversitesi ise 39’uncu sırada yer aldı. MEÜ’nün bir çok kategoride gerilerde yer aldığı görülürken Tarsus Üniversitesi umut verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr), Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 yılı sonuçlarını açıkladı.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırma, lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak gerçekleştirildi.

Araştırma 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrenci ile yapıldı.

 

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ İLK SIRADA

Araştırmanın sonucuna göre; “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda ilk 10’a Abdullah Gül Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi yer aldı.Türkiye’nin eski ve köklü üniversiteleri Ankara Üniversitesi 52. sırada, İstanbul Üniversitesi de; 54. sırada yer buldu.

 

MEÜ DİPLERDE!

Araştırmada Mersin’den iki üniversite yer aldı. Sık sık çeşitli skandal ve iddialarla gündeme gelen eğitim kalitesi tartışma konusu olan Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile yeni kurulan Tarsus Üniversitesi de yer aldı. Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda MEÜ 47’ıncı sırada yer aldı.

MEÜ, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması’nda 63, Akademik Destek ve İlgi Sıralaması’nda 46, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu Sıralaması’nda 40, Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralaması’nda 58, Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması’nda 55, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması’nda 43, Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralaması’nda 26’ıncı sırada yer aldı.

 

TARSUS UMUT VERİYOR

2018 yılında kurulan Tarsus Üniversitesi ise Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 39, Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralaması’nda 44, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu Sıralaması’nda 139, Akademik Destek ve İlgi Sıralaması’nda 58, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması 13, Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralamasında 117, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralamasında 62, Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralamasında ise 39’uncu sırada yer aldı.

 

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ LİSTENİN SONUNDA

Memnuniyet sıralamasının en sonunda ise;  Munzur Üniversitesi,  İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi,  Ankara Bilim Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, İstanbul Galata Üniversitesi,  İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi bulunuyor.

“Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nın ilk sırasında yine Abdullah Gül Üniversitesi yer alıyor. Abdullah Gül Üniversitesini, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi takip ediyor.

 

FF ALAN ÜNİVERSİTELER

Batman Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi,  Bayburt Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi,  Şırnak Üniversitesi,  Hakkâri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ise; “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda, öğrencilerden FF alarak listenin en sonunda yer aldılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA