“OPERASYON SORU İŞARETİ YARATTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OPERASYON SORU İŞARETİ YARATTI”


 

​​​​​​​Başkan Gültak’ın, 50 milyon TL borçlanma, Yılmaz Güney Parkı’nın devri ile eski belediye binasının satışına yönelik yetkisi isteyeceği Akdeniz Belediye Meclisi’nin 2. olağanüstü meclis toplantısı HDP’ye yapılan operasyona takıldı. Muhalefetin karşı olduğu tekliflerin görüşüleceği kritik meclis öncesi yapılan operasyon tepki çekti. EMEP’li Meclis üyesi Halil Kara, “Bu nedenle bugünün sabahında gözaltına alınması başka düşünceleri uyandırıyor” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik "Temizleme" adıyla başlatılan operasyon çerçevesinde aralarında HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ile HDP'li 4 Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinde olduğu öğrenilen 21 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin, 2. olağanüstü meclis toplantısı da gerçekleştirilemedi. AKP’li 17, CHP’li 7, HDP’li 10, EMEP’li 1 ve 3’te bağımsız üyenin bulunduğu 38 meclis üyesi bulunan Akdeniz Belediye Meclisi’nde, toplantıya devam edebilmek için gerekli 20 kişilik mevcut sayısına ulaşamayınca toplantı yarına ertelendi.

 

MUHALEFETİN KARŞI OLDUĞU MADDELER GÖRÜŞÜLECEKTİ

Meclis öncesi operasyon tepki çekti. EMEP’li Meclis Üyesi Halil Kara, olağanüstü meclis toplantısında meclis çoğunluğunca kabul görmeyen tekliflerin yer aldığını bu amaçla HDP, CHP ve EMEP’li meclis üyelerinin toplantıya katılmamak için mazeret bildirdiğini açıkladı. Ayrıca CHP, HDP ve EMEP’in toplantı öncesi Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile görüşmek istediğini ancak cevap alamadıklarını söyleyen Kara, “Toplantıda; 2 bin 968 metrekare yüzölçümlü, Şevket Sümer Mah. Okan Merzeci Bulv. No:3’deki Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’nin, barınma problemi olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için erkek yurduna dönüştürülerek, Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına 10 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ile ilgili teklifin görüşülmesi yapılacaktı.

Ayrıca Başkan Gültak’ın daha önce reddedilen 20 milyon TL’lik borçlanma yetkisini, bu defa 50 milyon TL olarak gündeme getirdiği ancak komisyonların süre istediği teklifte görüşülecekti.

Bir başka gündem maddesi ise eski belediye binasının satışı ve kiralanmasıydı.

 

“OPERASYON DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Muhalefet bu konulara karşıydı. Bu nedenle bugünün sabahında gözaltına alınması başka düşünceleri uyandırıyor. Bu maddeler büyük oranda geçmeyecekti çünkü meclisten. Bu iş Akdeniz Belediyesi’nce olmuştur demiyorum ama sonuçta kim kazanıyor veya sonuç kimin işine yarıyor açısından değerlendirildiğinde bu geçmeyecek olan maddeler yarın biz katılmazsak 15 meclis üyesinin oluru ile geçecek. Katılırsak da muhalif üyeleri eksik olacak ve bu maddeler yine kabul edilecek. Toplantı öncesi CHP ve HDP Grup Sözcüsü ile ben Başkan Gültak ile görüşme talebinde bulunduk ama cevap alamadık. Yarın ki toplantıya katılım sağlanıp sağlanamayacağı henüz belli değil.

5 arkadaşın gözaltına alınmasını demokrasiye aykırı bir tutum olarak görüyorum, bir an önce arkadaşlarımın serbest bırakılmasını talep ediyorum. Suç varsa da bu kişiler bir ere kaçacak insanlar değil. Böyle gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınmalarını doğru bulmuyorum” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA