HDP’DEN OPERASYONA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’DEN OPERASYONA TEPKİ


 

HDP Mersin İl Örgütü, İl Eş Başkanları Bedriye Kuş ve parti üyelerininde aralarında bulunduğu 20’den fazla kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, operasyonun asıl sebenin Akdeniz Meclis’inde görülen borçlanma yetkisi olduğunu, AKP-MHP’nin mecliste çoğunluğu elde edemedikleri için yargıyı devreye soktuğunu iddia etti.

Barış Çoban

 

Halkların Demokratik Partisi(HDP)Mersin İl Örgütü, il binaları önünde, İl Eş Başkanları ve aynı zamanda Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri olan Bedriye Kuş, Akdeniz Belediye Meclis üyeleri Nuriye Arslan, Ali Tanrıverdi, Mehmet Bitkin ve Nevzat Baran'ın da aralarına bulunduğu 20'den fazla kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. "Saldırılar ve tehditler bizleri yıldıramaz" yazılı pankart açıldığı açıklamaya kentte bulunan birçok siyasi parti temsilcisi ve STK'da destek verdi. Açıklamayı okuyan İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız güne gözlerini, partilerine ve partililerine dönük gerçekleşen yeni bir siyasi soykırım operasyonuna açarak başladıklarını ifade etti.

 

 

"OPERASYONUN ASIL SEBEBİ BORÇLANMA YETKİSİ"

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın hedef göstermesi sonucu arkadaşlarının gözaltına alındığını vurgulayan Sarıyıldız, "Aralarında il eş başkanımız ve aynı zamanda Akdeniz Belediyesi Meclis üyemiz Bedriye Kuş ve diğer meclis üyelerimiz Nuriye Arslan, Ali Tanrıverdi, Mehmet Bitkin ve Nevzat Baran’ın da bulunduğu 20’yi aşkın insanımız yapılan şafak baskınlarıyla gözaltına alınmışlardır. Gerçekleştirilen operasyonun Akdeniz Belediyesi meclis gündemi ve belediye başkanı Gültak’ın arkadaşlarımızı açık hedef göstermesinden bağımsız olmadığı ortadadır. Kamuoyunca bilinmelidir ki; gözaltlıların asıl nedeni Akdeniz Belediyesi Meclis toplantılarında itiraz ettiğimiz konulardan olan; 50 bin TL’lik bütçe dışı borçlanma yetkisi, Akdeniz ilçesinin en değerli gayrımenkulü olan Eski Tedaş ve Belediye Binasının müteahhitlere peşkeş çekilmek istenmesi ve Spor, Aşevi ve Düğün Kompleksi olacağı söylenen Yılmaz Güney Parkının cemaat yurtlarına bırakılmak istendiği olağanüstü meclis toplantısına denk getirilmesi yapılan bu operasyonun asıl amacını ortaya koymaktadır. Siyaseten meclis toplantılarında geriletemedikleri demokratik siyasetimize devletin tüm imkân ve olanaklarını baskı ve zor politikalarını esas alarak uyguladıkları saldırılar ile sonuç almaya çalışmaları Siyasi İktidarın kullandığı yöntemlerden tanıdık gelmektedir.

Adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde yapılan bu operasyonların mimarları; yolsuzluk ve hırsızlıklara kılıf uyduramayanlar, halklara irade olamayanlar, biat kültüründen başka bir şey bilmeyenler, halka değil savaşa bütçe ayıranlar ve talan kültüründen beslenenlerdir. Operasyonun asıl mimarı AKP-MHP iktidarı ve onun yerel temsilcileridir" açıklamasında bulundu.

 

"MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEMEDİKLERİ İÇİN YARGIYI DEVREYE KOYDULAR"

Saray rejiminin yargı organlarını, muhalefeti bastırmak ve geriletmek için kullandığını söyleyen Sarıyıldız, "Bu nedenle, demokratik siyaset yoluyla meclis çoğunluğunu elde edemeyenler, yasama, yürütme ve yargı organlarını devreye koyarak,  rant alanı açmak, toplu yaşam alanlarını sömürmek ve borçlanma yetkisi adı altında, hırsızlık ve talanı meşru kılmaya çalışarak kirli siyasetlerine yaşam alanı açmak istemektedirler. Mevcut iktidar sadece belediyeler üzerinden değil, bugün ülkemizde demokratik siyasette ısrarcı olan başta partimiz olmak üzere tüm demokrasi ve özgürlük savunucularına karşı yargıyı bir tasfiye aracı olarak kullanmaktan geri durmamaktadırlar.

HDP olarak baskı politikalarının sonuçsuz kalacağını hatırlatıyor bu ve benzeri her saldırıya karşı onurlu direnişten taviz vermeyeceğimizi, siz değerli kamuoyuna belirtmek isteriz" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA