AKDENİZ MECLİSİNDE OPERASYON GERGİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİNDE OPERASYON GERGİNLİĞİ


 

Mersin’de polisin operasyonu ile HDP’li 5 meclis üyesinin göz altına alınması sonrası muhalif meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle dün gerçekleştirilemeyen Akdeniz Belediye Meclis toplantısının bugünkü olağan üstü toplantısında yine gerginlik yaşandı. HDP ve EMEP’li meclis üyeleri bu defa mazeretsiz olarak toplantıya katılmazken CHP’li meclis üyeleri ise ilk gündem maddesi görüşülürken salonu terk etti.

Hasan Küçük

 

Mersin’de PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik "Temizleme" adıyla başlatılan operasyon çerçevesinde aralarında HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ile HDP'li 4 Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinde olduğu öğrenilen 21 kişi gözaltına alınmış, Akdeniz Belediye Meclisi’nin 2. olağanüstü meclis toplantısı ise muhalefet meclis üyelerinin mazeret bildirmesi nedeniyle salt çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilememişti.

Akdeniz Belediye Meclisinin olağan üstü meclis toplantısı kanun gereği 4’te bir çoğunluk sağlandığı için bugün gerçekleştirildi. Meclise operasyona tepki gösteren HDP’li meclis üyeleri mazeretsiz olarak katılmadı.

Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Mesudiye Mahallesi’ndeki eski TEDAŞ binasının satılması ya da kiralanması için Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşüldüğü sırada söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş olağanüstü meclis toplantısı ile ilgili fikirlerini açıklayınca Başkan Gültak tarafından gündem maddesi ile ilgili konuşması konusunda uyarıldı.

 

“BURANIN TELAŞ İLE SATILMAK İSTENMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Bunun üzerine gündem maddesi ile ilgili konuşan Ertaş, “Hiçbir açıklama yapmadan söz konusu taşınmazın satışı veya kiralama yetkisini talep ediyorsunuz. Belediyemizin en kıymetli bir taşınmazının böyle bir telaş ile hiçbir açıklama yapılmadan satışının yapılmak istenmesi üzücü ve düşündürücüdür.  Bu durum bu koşullarda ve bu şekli ile kabul edilemez diyoruz” şeklinde konuştu.

Ertaş, daha sonra meclis aritmetiğinin halkın iradesi şu an meclis oylamasına tam olarak yansımadığını düşündüklerini ifade ederek CHP’li meclis üyeleri ile birlikte salonu terk etti.

 

“AMACINIZ ŞOV YAPMAK”

Gültak ise dilek ve temenniler bölümünde söz vereceğini ve saatlerce konuşabilecekleri söyleyerek amacınız şov yapmak, şov yapmak istiyorsanız dışarıda yapın” şeklinde konuştu.

Gültak, “Ertaş istediğini söyledi. Hiç sesini kesmedim. Diğer gündem maddeleri geldiğinde konuşmalarına izin vereceğimi söyledim. Dilek ve temennilerde de istediklerini söyleyebileceklerini belirttim. Kimsenin sözünü kesmedim. Ama meclisin huzurunu kaçırma adına siyaset yapmalarına izin verecek değilim. Ortada söz kesen konuşturmayan sansür yapan bir meclis yok. Kimse bu iddia ile meclisi terk edemez. Israrla tekrarladık. Kendileri siyasi şov yapmak istiyorlar. Buyursunlar nerde yapıyorsa yapsınlar” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Salonu terk eden CHP’li meclis üyeleri, meclise katılmayan HDP ve EMEP’li  meclis üyeleri ile birlikte belediye önünde basın açıklaması yaptı. HDP Grubu adına basın açıklamasını okuyan Özgür Çağlar, “Meclisimiz olağanüstü toplantıya çağrıldı ama toplantının gündemleri bir olağanüstü toplantısı çağrılacak gündemler değildi” dedi. Olağanüstü meclis toplantısının HDP’li 5 belediye meclis üyesinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı aynı günde ısrarla yapılmak istendiğini anlatan Çağlar, “Böylece olağanüstü ve aciliyeti olmayan maddeler gözaltı ile sayısı azaltılan muhalefetin eksildiği gün oldubittiye getirilerek oy çokluğu ile geçirilmek istenmektedir” şeklinde konuştu.

“Yılmaz Güney Parkı’nı vermekteki amacınız nedir” sorusunu gündeme getiren Çağlar, 50 milyon TL borçlanma yetkisinin ise zaten komisyonda olduğunu söyleyerek, “Israrla olağan üstü toplantı istemek ve 50 milyon TL borçlanmaktaki amacınız nedir?” dedi

“Akdeniz belediyesine ait eski TEDAŞ binasının satışına istediğiniz onay mı acil olarak olağanüstü toplantı oylanarak kabul edilmesi gerekiyor” diyen Çağlar, “Bir yanda 50 milyon TL borçlanma diğer yanda belediye mallarının satışı. Bu bir çelişki değil midir? Bu durum Belediye mallarının satış yoluyla peşkeş çekilmesi değimlidir? Bu kıyak kimedir? Hangi yandaşa söz verilmiştir?” şeklinde konuştu.

CHP Grup sözcüsü Muhittin Ertaş’ta mecliste görüşülecek gündem maddeleri ile ilgili bilgi vererek meclisi terk etme gerekçelerini anlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA