BORÇLANMAYA MUHALEFETSİZ ONAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMAYA MUHALEFETSİZ ONAY


 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın asfalt ve kaldırım yapmak için istediği 50 milyon borçlanma talebi HDP ve EMEP’li meclis üyelerinin katılmadığı, CHP’lilerin ise terk ettiği olağan üstü meclis toplantısında kabul edildi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik operasyon nedeniyle HDP’li 5 meclis üyesinin göz altına alınması sonrası muhalif meclis üyelerinin mazeret bildirerek katılmaması nedeniyle dün gerçekleştirilemeyen Akdeniz Belediye Meclis toplantısının olağan üstü toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya HDP ve EMEP’li meclis  üyeleri katılmazken CHP’li meclis üyeleri ise ilk gündem maddesi görüşülürken salonu terk etti.

 

BORÇLANMA İDAREDEN GELDİĞİ ŞEKLİYLE KABUL EDİLDİ

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü olağan üstü mecliste daha önce havale edildiği komisyonlarca oy çokluğu ile ek süre istenen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a yol, asfalt ve kaldırım yapmak için İller Bankası A.Ş. veya diğer banka ve finans kurumlarından yaklaşık KDV dahil 50 milyon TL borçlanma teklifi görüşüldü.

 

GÜLTAK: “ŞEHRİN İHTİYACI İÇİN İSTİYORUZ”

Gündem maddesi ile ilgili söz alan Başkan Gültak, “Genelde hiçbir belediye başkanı bu şekilde borç istemez. Bu elimizi daraltan bir iş. Şurda şurda kullanmak üzere istiyoruz diyoruz. Geçmişin borcunu kapatmak, daha çok reklam tanıtım festival müzik veya ne yapmak için değil. Tutarlar burada. Şehrin ihtiyacı var onun için istiyoruz. Nereye kullanacağımızı taahhüt ediyoruz. Siz böyle borç isteyen bir belediye başkanı duydunuz mu? Genelde borç isteyen belediye başkanı genel ister. Dolayısıyla buradaki sıkıntı bu. Bu arkadaşları niye borçlanmalara karşı sıkıntı çıkarıyor ben anlamıyorum. Biz asfalt, kaldırım yapmamız lazım” dedi.

 

“BORÇLANMA VERSEYDİNİZ HEP BERABER YAPMIŞ OLURDUK”

Sıcak soğuk plentin birini Çevre Bakanlığı’ndan hibesi birini ise Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanının hibesi ile yaptırdıklarını ifade eden Gültak, “O tesisler bugünün rakamı ile 100 milyona çıkmaz. Bunu çalıştıralım para verin yok. Borç verin yok. Şunu yapın bunu yapın yok. Ne yapalım, siz belediye meclis üyesi olarak sokaklarda gezdiğinizde hizmet etmek için mi oy istediniz yoksa tıkamak için mi? Siz asfalt, kaldırım yapmayalım mı dediniz? Bunları taahhüt etmediniz mi? Meclis bugün bize borçlanmayı verse idi ne olurdu hep beraber yapmış olurduk. Bir engel var mı? Giderlerdi bizde bu borçlanmaya evet dedik hep beraber bu hizmetleri yerine getirdik deme hakları vardı. Niye engelliyorsunuz? Asfalt kaldırım yapmak için istiyoruz. Bazı belediye başkanları gibi genel borçlanma istemiyoruz. Adını koyduk kendimizi bağladık. Buna rağmen borçlanma alamadık. Zihniyet bu ne diyeyim” şeklinde konuştu.

Teklif ile ilgili komisyonun oy çokluğu ile süre istediğini hatırlatan Gültak, “Ben buradan teklifi idareden geldiği şekliyle oylamaya sunacağım” dedi.

İdareden geldiği şekliyle onaylanan teklif sonrası Gültak, 50 milyon borçlanma yetkisi almış oldu.

 

 

TEDAŞ BİNASI İÇİN DE YETKİ ALDI

Mecliste Mesudiye Mahallesindeki eski TEDAŞ binasının satışa yada kiralanması ile ilgili Başkan Gültak’a yetki verilmesi, Yılmaz Güney Gençlik Merkezi olarak yapılan taşınmazın,

erkek yurduna dönüştürülerek, Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına 10 yıl süre ile bedelsiz tahsisi, Özgürlük Mahallesinde yer taşınmazın orta okul yapılmak üzere, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne  tahsisin yapılması ve  Atapol Ulus Taş.İnş.Teks.Pet.Ürün. San.ve Tic.Ltd.Şti’ne ait 4 adet aracın Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere şartsız olarak hibe edilmesi teklifleri oy birliği ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA