AKKUYU FESHİ DOĞRULADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU FESHİ DOĞRULADI


 

Akkuyu’da Rus ve Türk ortaklığıyla kurulan Titan-2 IC İçtaş A.Ş.’nin sözleşmeye aykırı davranması ve iş güvenliği sağlamaması gerekçesiyle sözleşme feshedildi. Akkuyu feshi doğruladığı açıklamasında, “Türk şirketleri kazanmaya devam edecek” vurgusu yapması dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşaat projesine ilişkin sözleşme, Akkuyu’nun en büyük hissedarı Rus devlet şirketi Rosatom tarafından feshedilmek istendi. Gerekçe olarak, Rus ve Türk ortaklığıyla kurulan Titan-2 IC İçtaş A.Ş.'nin sözleşmeye aykırı davranması ve iş güvenliği sağlamaması gösterildi.

 

GENEL MÜDÜRDEN; “TÜRK ŞİRKETLERİ KAZANMAYA DEVAM EDECEK” VURGUSU

Akkuyu Nükleer A.Ş de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, feshi doğruladı. Açıklamada, “Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) yapımında yeni bir aşamaya girildi. Sahadaki çalışmalar, 1’inci ünitede türbin binası ekipmanının kurulumu ile devreye alınması için yapılacak hazırlıklar üstüne yoğunlaşacaktır. 2, 3 ve 4’üncü ünitelerdeki inşaat ve kurulum operasyonlarında kalitenin sağlanması ve son teslim tarihlerine uygun hareket edilebilmesi için özel sektörün bu inşaat çalışmalarına özgü yeterliliklere sahip olması gerekmektedir.

Proje yönetimi, buna uygun olarak, Akkuyu NGS Projesi’nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sözleşmenin feshedilerek, inşaat işlerinde katılımcıların yapılandırılmasının yeniden düzenlenmesine karar vermiştir” denildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva da konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Akkuyu NGS projesi ilerliyor. Proje katılımcılarının yeniden düzenlenmesi, mevcut çalışma aşamasının dinamikleri ve özellikleri dikkate alınarak yapılmaktadır. 4’üncü ünitenin inşasına başlanmasıyla aktif aşamaya girdik. Artık sahadaki dört güç ünitesi de aynı anda inşa edilmektedir. Proje için geliştirilen yerelleştirme yol haritası başarıyla uygulanmaktadır. Hedeflenen yerelleştirme seviyesi, 6,5 milyar ABD doları olarak öngörülmektedir. Türk şirketlerine şimdiden yaklaşık 3,2 milyar ABD doları tutarında sipariş verilmiş durumdadır.  Projede yer alan Türk şirketlerinin ve sahada çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı da artmaya devam etmektedir. Bugün sahada istihdam edilenlerin yüzde 80’inden fazlasını Türk vatandaşları oluşturmaktadır ve bu sayı artmaya devam edecektir. Tüm inşaatçılara sıkı ve titiz çalışmaları için minnettarız. Tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz ve projedeki tüm katılımcıların da bu şekilde çalışmaya devam edeceğine güveniyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA