“YÜZLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRDILAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜZLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRDILAR”


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde ana yüklenici firma Titan2 IC İÇTAŞ AŞ ile Ruslar arasında yaşanan krize Nükleer Karşıtı Platformdan: “Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar” yorumu geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) yüzde 75’ine sahip olan Rus devletine bağlı nükleer enerji şirketi Rosatom, Rus-Türk ortaklığıyla kurulan Titan-2 IC İçtaş A.Ş. ile yapılan Akkuyu NGS inşaat sözleşmesinin feshi için ihtarname göndermesi sonrası yaşanan krize, Nükleer Karşıtı Platformdan eleştiri geldi. 

Gelişmeler sonrasında İÇTAŞ şirketinde çalışan işçiler Akkuyu NGS şantiyesine alınmazken NKP Mersin Dönem Sözcüsü Osman Koçak, “Nükleer santrale karşıyız. Zaten bunlar bu işleri doğru dürüst götüremiyor. Yaşananlar birazda mevcut iktidarın genel politikasının sonucu. Nükleer Karşıtı Platform olarak bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırdıklarını söyleyebiliriz.

Aslında Türkiye siyasi iktidarının taraf olmasının nedeni enerji kapasitesini arttırmak değil, Rosatom’un son açıkladığı, ‘6,5 milyar dolarlık Türkiye’de ki 200 firmaya iş veriyoruz’ anlayışıdır. Para akışının devam edileceği söyleniyor. Akkuyu, ABD ambargosuna dahil değil. Rusya, ambargoyu Akkuyu üzerinden delmeyi düşünebilir. Yoksa Rusya’nın Akkuyu için bu kadar zamanda yaptığı yatırımın üzerine tekrar para göndermesinin pek bir mantığı yok. Tüm bunlar nükleercilerin içinde bulunduğu sefaleti gösteriyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA