“BİZ BÖYLE OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZ BÖYLE OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİK”


 

Akkuyu Nükleer Santral’de 10 bin işçinin ücretsiz izne gönderildiği ve hatta inşaatın durabileceği iddiaları gündeme gelirken MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, “Biz böyle olacağı söylemiştik” diyerek, yaşananlara karşı devletin ilgili kurumlarını derhal devreye girmesi gerektiğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Nükleer karşıtı hareketin önemli isimlerinden olan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, Akkuyu Nükleer’de yaşanan krize ilişkin “Biz söylemiştik” açıklaması yaptı.

Uzun yıllardır Akkuyu Nükleere karşı yürütülen çalışmaların önde gelen aktörlerinden ola Aslan, yıllarca bugün yaşanabileceklere dair uyarılarda bulunduklarını ve her geçen gün haklılıklarının arttığını söyledi.

 

YILLARCA UYARDI!…

Akkuyu’nun çevre katliamına neden olacağını ilk gün söylediklerini ve bugün cennet güzelliğindeki koyun katledilerek cehenneme çevrildiğini söyleyen Aslan, ne yazık ki plansız yapılaşma ile de bölgenin talan edildiğini aktardı.

Ayrıca sahada kapılar kapalı şekilde yürütülen inşaata ilişkin de sık sık iş güvenliği ve kazası yaşandığını, buna dair de uyarıları olmasına rağmen dikkate alınmadığını belirten Sabahat Aslan, son olarak santral inşaatında yaşandığı öne sürülen ucuz iş gücü krizinin de geçmişte söyledikleri gerçeklerden biri olduğunu kaydetti.

 

“DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARI DERHAL DEVREYE GİRMELİ”

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Akkuyu mevkiinde inşaatı devam eden santralde bugün yaklaşık 25 bin kişi çalışırken artan maliyetler nedeniyle sahada ucuz iş gücü çalıştırılmak istendiğini ve bunun da krize neden olduğunu bildiren Aslan, “‘Ekonomi canlanacak’, ‘işsizliğe çözüm’ diyerek topumun refleksini indirdiler. Maalesef sermaye kesimi de ‘biz nasıl olsa kazanacağız’ diyerek buna inandı.

Biz böyle olacağını söylemiştik. Burada Türkler çalıştırılmayacak, dışarıdan işçi getirecekler veya bir süre Türkiye’de işçi çalıştıracaklar ama daha sonra Çin’den Asya’dan çok ucuza insan getirip burada çalıştıracaklar demiştik. Bunlar bizim en baştan söylediğimiz şeyler. Emekçinin hakkını vermeyecekler çünkü Türkiye’de işçi çalıştırmak daha maliyetli.Bunar emek hırsızlığı yapıyorlar.

Akkuyu, İÇTAŞ ile sözleşmeyi feshedeceğini açıklamış. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir zamanda bu insanların işsiz kalması kabul edilemez. Devletin ilgili kurumları derhal devreye girmeli ve bu işi çözmeli. Bu 10 bin kişi ne yapacak? Zaten işsizlik var ülkede” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA