“ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN!”


 

Mersin’de TMMOB’a bağlı meslek kuruluşları Gezi davası sanıklarına verilen ağır hapis cezalarının 100. Günü nedeniyle Adalet nöbeti tutarak Gezi Davası sanıklarının serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Hasan Küçük

 

Mersin’de Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Şubesi üyeleri yönetim kurulu üyeleri mimar Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu  bir çok kişiye verilen ağır hapis cezalarının 100. günü nedeniyle Adalet Nöbeti tutarak kararı protesto etti. Mimarlar Odası Mersin Şubesi önünde tutulan adalet nöbetinde “Karanlık gider gezi kalır, hukuksuz tutuklamalara karşı adalet” pankartı açıldı. Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı ve TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İbrahim Yücesoy burada yaptığı açıklamada, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın da bulunduğu 7 arkadaşlarına 18’er yıl ceza aldığı Gezi Davası Karar duruşmasının üzerinden 100 günün geçtiğini söyledi.

 

“ARKADAŞLARIMIZ MASUM”

Osman Kavala’nın tam bin 737 gündür, diğer arkadaşlarımız ise 100 gündür haksız ve suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu vurgulayan Yücesoy, “Arkadaşlarımızın masumiyetine inanıyor, bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Meslek alanlarımızın tarihsel birikimle oluşmuş temel ilkeleri çerçevesinde halka ait olanı korumak, kamu yararını savunmak biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevidir. Bu görev doğrultusunda, İstanbul kentinin en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, Gezi Parkı park olarak kalsın diye mücadele etmek mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi” şeklinde konuştu.

 

“GEZİ HALK HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ”

2013 Haziran’ında, korunması gereken yalnızca kamusal alanlar da olmadığını ifade eden Yücesoy,

“İktidarın baskı politikaları, temel hak ve hürriyetleri günden güne askıya alması, yurttaşların nefes almasını daha da zorlaştırıyor, ülkenin geleceği karanlığa gömülüyor. Aydınlık bir geleceği savunma, düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkma ile doğal alanlarımızı, meralarımızı, kıyılarımızı, ormanlarımızı, kamusal alanlarımızı koruma düşüncelerinin kesiştiği simgesel bir mekana dönüştü Gezi. Farklı mücadele alanları kesişti ve ülkemizin mücadele tarihine kazınacak bir halk hareketine dönüştü. Toplumun ortak değerlerini bir bir sermayeye altın tepside sunan, bu gerçekliği örtmek üzere gerici bir toplum inşa etmeyi deneyen, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, etnik ve kültürel değerlere saldıran iktidarın siyasal temsilcisi AKP’nin karşısına dikildi milyonlar” diye konuştu.

 

“AKP GEZİ’DE BAŞARISIZ OLDU”

Yaşadığı yenilginin yarattığı öfkeyi dizginleyemeyen AKP’nin defalarca yargılamaya, karalamaya çalıştığı Gezi’de hep başarısız olduğunu anlatan Yücesoy şunları söyledi: “Uzun ve bariz hukuksuzluklar içeren bir dizi girişimin ardından son olarak kendi partisinden milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımızın nezdinde Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçladılar.  Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğünü, milyonların talebini hapsetmek istiyorlar. Biliyoruz ki bugün yaşanan derin yoksulluktan, ülkenin çöküşünden çıkışın yolu Gezi Direnişi’nde ayağa kalkan milyonların örgütlülüğünden geçiyor. Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 100. gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. 100. günde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin! Biz kazanacağız, Gezi kazanacak!.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA