AKKUYU NÜKLEER’DE ‘TECRÜBELİ İŞÇİ’ KRİZİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER’DE ‘TECRÜBELİ İŞÇİ’ KRİZİ!


 

İş cinayetleri başta olmak üzere sık sık skadallarla gündeme gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında sözleşme krizi sonrası ‘tecrübeli işçi’ krizi yaşandığı öne sürüldü. Akkuyu AŞ tecrübeli kadrolarla sözleşme yenileneceğini duyursa da inşaat sahasına kaça işçilerin sokulmaya başlandığı ileri sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Türk şirketi IC İçtaş’ın devre dışı bırakılmasının ardında tamamı Ruslara ait TSM Şirketi ana yüklenici olarak inşaatın başına geçti.

İçtaş, Akkuyu’da yaşanan ölümlü iş azaları ve ihmaller gereke gösterilerek gönderilirken TSM’nin işi devraldığı günden buyana yaşana kazalar ise soru işaretlerine neden oldu.

Fesih krizi ardından kartları iptal edilen tecrübeli Türk işçi ve mühendislerin yerine nükleerde gerekli eğitimleri almamış çoğu sigortasız ve kaçak statüsünde bulunan kişilerin getirildiği öne sürüldü.

 

BİNLERCE KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKE ALTINDA MI?

Sosyal medya platform twitter’de yapılan paylaşımlarda Akkuyu'da bir gecede giriş kartları iptal edilen Türk işçilerin yerine getirildiği öne sürülen kaçak işçilere ait görüntüler yayılmaya başladı.

Bu durum tepki çekerken endişe de neden oldu. Nükleer santral inşaatının son derece tehlikeli ve eğitim gerektiren bir iş alanı olması nedeniyle binlerce kişinin hayati tehlike altında çalıştırıldığı değerlendirmesi yapılıyor.

 

AKKUKUYU’DA DENEYİM KADROLAR TUTULACAKTI

Akkuyu Nükleer AŞ ise geçtiğimi günlerde yaptığı açıklama ile Türk yükleniciler ile sözleşme yenileme işlemlerinin sürdüğünü belirterek, daha önce ana yüklenici olarak görev alan şirkette istihdam edilen işçi, usta, mühendis ve yönetici kademesi dahil tüm çalışanlara TSM’ye geçiş için teklifler yapıldığını, böylece deneyimli kadronun yeni şirket bünyesinde tutulmasının hedeflendiğini açıklamıştı.

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK İŞVERENİ

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi, bugüne kadar tek kalemde Türk ekonomisine yapılan en büyük yatırım özelliğini taşıyor. Yaklaşık 25 bin kişilik istihdam potansiyeli ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bölgenin en büyük işvereni olarak belirlenen Akkuyu Projesinin 4. güç ünitesinin temeli geçtiğimiz günlerde atılmıştı. Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA