AKKUYU NGS’DE İHMAL VAR MI YOK MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS’DE İHMAL VAR MI YOK MU?


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos Salı günkü ziyaretinin hemen ertesinde meydana gelen iş kazasında bir işçi yaşamını yitirdi. İş güvenliği ihmali iddiasının gündeme geldiği olayla ilgili Akkuyu AŞ’den “Olayın araştırılması için bir komisyon kurulmuştur” açıklaması geldi.

HEDİYE EROĞLU
 

Türkiye’nin ilk nükleer santral projesi olarak Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali, skandallarla gündem olmaya devam ediyor. Sözleşme feshi krizinin mazereti olarak gösterilen ‘iş sağlığı ve güvenliğine yeterince uyulmadığı’ iddiaları gündemdeki yerini korurken, Akkuyu’da iş kazaları da can almaya devam ediyor.

İçtaş’ı iş sağlığına önem vermemekle itham eden Rus Rosatom firmasına bağlı Akkuyu Nükleer Santrali’nde 5 Ağustos günü beş ayrı iş kazası olurken, santralde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos Salı günkü ziyaretinin hemen ertesinde meydana gelen iş kazasında bir işçi yaşamını yitirdi

İddiaya göre yeni ana yüklenici olarak sözleşme imzalanan TSM Enerji’ye bağlı alt yüklenici bir şirkette kaydı bulunan Abdi Adıgüzel yüksekten düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece saat 1 sularında gece mesaisinde çalışma izni bulunmayan Adıgüzel, yüksekten düşerek vefat etti. Abdi Adıgüzel’in emniyet kemeri takmaması ve iş güvenliği kontrollerinin yapılmaması nedeniyle göz göre göre kazaya kurban gittiği belirtildi.

 

AKKUYU: “ARAŞTIRILMASI İÇİN BİR KOMİSYON KURULMUŞTUR”

Akkuyu Nükleer A.Ş ise konuyla ilgili gazetemize gönderdiği yazılı açıklamada, “Olayın araştırılması için bir komisyon kurulmuştur” dedi.

Açıklamada, “10 Ağustos 2022 Çarşamba günü Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında betonlama işi yapan bir işçi dengesini kaybederek yüksekten düşmüştür. Olay yerine acilen ambulans gelmiş ancak işçinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. 

Olayın araştırılması için bir komisyon kurulmuştur. Soruşturmada kolluk kuvvetlerine yardım edilmektedir. AKKUYU NÜKLEER A.Ş olarak merhumun ailesine ve yakınlarına en içten baş sağlığı dileklerimizi sunuyor, ailesine gerekli her türlü desteği sağlayacağımızı belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA