“ŞİZOFRENİM DİYEREK SUÇTAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞİZOFRENİM DİYEREK SUÇTAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR”


 

Mezitli İlçesi’nde meslektaşını öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Doktor Hasan Çayır ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Öldürülen doktor Ahmet Dikmen arkadaşı olan Avukat Erşan Sarı, sanığın şizofren olduğunu söyleyerek suçtan kurtulmaya çalıştığını söyleyerek “En ağır cezayı alsın” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Mezitli ilçesi Yeni Mahalle'deki Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Hasan Çayır ile aralarında husumet bulunan meslektaşı Ahmet Dikmen arasında, geçen yıl 20 Ekim’de tartışma çıkmış sağlık çalışanlarının müdahalesiyle taraflar ayrılırken, aracından aldığı tüfekle tekrar aile sağlığı merkezine gelen Çayır, tartıştığı meslektaşı Dikmen'e ateş açmıştı.

Yaralanan Dikmen, meslektaşlarının ve personelin müdahalesinin ardından ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ancak bütün çabalara rağmen kurtarılamamıştı.

'Tasarlayarak bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek’ suçundan iddianame hazırlanan Çayır için ağırlaştırılmış ağır müebbet talebiyle dava açıldı. Haziran ayında görülen davanın ilk duruşmasında  sanık doktor Çayır olay günü ne yaptığını hatırlamadığını, şizofreni hastası olduğunu ve hastalığının 10 yıl önce tespit edildiğini söylemişti. Davanın 3. Duruşması ise Pazartesi günü Mersin 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

“SUÇTAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR”

Cinayete kurban giden Ahmet Dikmen’in arkadaşı ve ailesinin avukatı olan Erşan Sarı gazetemize yaptığı açıklamada, sanık doktorun şizofren hastası olduğunu söyleyerek suçtan kurtulmaya çalıştığını söyledi. Sanığın geçmişte havaya ateş etmek suçu işlediğini oradaki cezadan kurtulmak cezai ehliyeti yok diye rapor aldırıldığını ifade eden Sarı, “Biz geçmiş duruşmada sanığa bazı sorular sordurduk. ‘Rapor aldın sonra ne yaptın’ dedik. Özel hastanelerde çalıştığını sonra tekrar göreve döndüğünü söylüyor. Adama cezai ehliyeti yok raporu veriyorlar buna rağmen özel hastanelerde çalışıyor. Herşeyi hatırlıyor. Cinayeti kuruyor. Pusuyu atıyor. Geliyor öldürüyor ama olay anını hatırlamıyorum diyor. İşine gelmeyince olay anını hatırlamıyor” şeklinde konuştu.

 

“AYAK YAPIYOR”

Ne oldu da bu raporu aldın diye sorduklarında da hatırlamıyorum cevabını aldıklarını anlatan Sarı, “Ayak yapıyor. Bu adam doktor olduğu için şizofren hastalığının bütün belirtilerini bildiği için ona göre kendini kuruyor” dedi.

 

“SAĞLIK CAMİASINDA KORUYUP GÖZETEN VAR”

Sağlık camiasında sanık doktoru koruyup gözeten birilerinin olduğunu iddia eden Sarı,

“Çünkü bu odama kimse bir şey yapmıyor. 2020 yılında da Toroslar İlçe Sağlık Müdürüne saldırıyor. Küfür ve hakaretler  ediyor. Buna doğru dürüst bir ceza yerine basit bir ceza veriyorlar. Bu adam cezalandırılacağına sorumlu doktor olarak atıyorlar. 2006 veya 2007’de meskun mahalde silah sıkmaktan yargılanıyor. Orada bir akıl sağlığı ile ilgili cezai ehliyeti yoktur diye rapor alıyor. Adam sözde akıl hastası ama özel hastanelerde çalıştırılıyor. Daha sonra tekrar göreve başlıyor. Demek ki şizofren hastalığından tedavi olduğuna dair bir rapor alıyor ki tekrar görev veriliyor. Şimdi işine gelmediği için tekrar şizofren olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

 

“İŞİNE GELENİ HATILIYOR GELMEYENİ BİLMİYORUM DİYOR”

Önceki duruşmada olayı hatırlamadığını söyleyen sanığa tepki gösteren Sarı şunları söyledi:  “Gencecik ömrünü insanlığa adamış bir doktoru katletti. Şimdi cezadan kurtulmak için hatırlamadığını söylüyor. İşine gelmediği yerleri hatırlamıyor işine geldiği her şeyi hatırlıyor. Pusu kurmasını biliyor. İçeri girip keşif yapıyor. Arkasından tüfeği alıp öldürmek üzere 2 kere ateş ediyor. Dışarı çıkıp sigarasını içiyor. Soğukkanlılığını koruyor. Bu adamın şizofren olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sanığın gerekli cezayı almasını istiyoruz”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA