“TOKİ’DE PANİK BUTONUNA BASILMIŞ BİR HAL VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TOKİ’DE PANİK BUTONUNA BASILMIŞ BİR HAL VAR”


 

Yaşanan göç nedeniyle Mersin’de yaşanan konut sorunun çözmek isteyen TOKİ’in panik butonuna basılmış gibi hareket ettiğini ifade eden Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilcisi Uğur İnce, “Merkezi yönetim toplu konut projeleri için arazilerin vasfına bakmadan konut yapmaya kalkıyor. Biz kamusal alanları korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Hasan Küçük

 

Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilcisi Uğur İnce, Ahmet Özdemir’in sunduğu Fay Hattı Programına katılarak kentte yaşanan imar planları sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkezi yönetim bazında TOKİ tarafından Mersin’de şu anda 4-5 kalem proje hazırlatılması gündemde olduğunu belirten İnce, “Bunun çalışmaları yapılıyor. Bunların çoğunluğu Çavak ve İnsu’da orman dışına çıkartılan alanlara TOKİ marifetiyle toplu konut projeleri yapılacak. Orman dışına çıkarılan arazilere imar planları yapılacak. İmar planlarından sonra toplu konut projeleri yapılacak. Hazineye kayıtlı ama planda rekreasyon alanı, yeşil alan bir olan bir alanda yine aynı şekilde TOKİ projesi yapılması düşünülüyor” dedi. 

 

MERSİN’DEKİ BÜYÜK KONUT ARTIŞINA DİKKAT

Mersin’in son dönemlerde konut artışında İstanbul’daki bazı mahalleye ulaştığını ifade eden İnce, “Bunlar çok ciddi rakamlar. Bunun temelinde bizim öngörmediğimiz dış etkenler dediğimiz göçler var. Bu göçlerin çoğunluğu Ortadoğu’dan gelen Suriyeliler, nükleer santral için gelen Ruslar ve savaş nedeniyle gelen Ukraynalılar. Birde maddi bedel ödeyerek T.C vatandaşı olmak için özellikle Irak’tan Mersin’e gelip mülk edinen vatandaş olan insanların yarattığı dalga var” dedi.

 

MERSİN’DE 500 BİN KİŞİLİK GÖÇÜN ETKİSİ BÜYÜK

Bu etkenler olmasa idi şu anda Mersin’in Türkiye’nin en fazla konut fazlası olan bir kenti olacağını anlatan İnce, “Mevcuttaki imar planları ile Mersin kent merkezindeki 1 milyon 350-400 bin kişiye yetecek kadar konut stoku vardı. Son 5-6 yıldır öngörmediğimiz bir nüfus geldi. Bu sadece konut anlamında değil, birde bunun çevresel anlamda etkileri çok fazla. Bir atık problemi var. Atık sahalarımız nerede ise belirlenenden daha kısa sürede dolacağa benziyor. Yaklaşık 450-500 bin ekstra nüfusun getirdiği bir yoğunluk” şeklinde konuştu.

 

ORMANLAR KONUTA KURBAN EDİLİYOR

Merkezi yönetimin konut sorunun çözmek için genelde orman vasfından çıkartılmış arazilere veya mülkiyeti hazinede olup ta plandaki yeri yada bir ilçe planındaki yeri yeşil alan mı rekreasyon alanı mı sağlık tesis alanı mı? bakmadan panik butonuna basılmış gibi TOKİ aracılığı ile konut yapmaya çalıştığını anlatan İnce, “Bazen öyle olur. Panik butonuna basıldığı zaman bir yapılsın derler. Bir yoğunluk bir hareketlilik oluşuyor. Biz bu süreci bir kez daha yaşamıştık. 2013’teki Akdeniz oyunlarına tesisleri yetiştirmek için panik butonuna basılmıştı. Mersin 2 yılda yapacağı yol ve tesis inşaatını 8 ayda bitirdi. Şu an Mersin’de böyle bir panik butonu görüyoruz.   Bu tarz alanlar kamusal alanlar. Biz bu alanları korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kamusal alanları vatandaşa ait alanları kalkıp belli bir projede yasalara, kanunlara aykırı hiçbir şeye evet diyemeyiz. Biz bu nedenle sonuna kadar yasal hakkımızı kullanacağız.” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA