SERVİS ÜCRETLERİ YÜZDE 60 ARTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERVİS ÜCRETLERİ YÜZDE 60 ARTTI


 

​​​​​​​Mersin’de artan maliyetler ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle artan servis ücretleri velileri düşündürürken Mersin Servisçiler Odası Başkanı Zafer Çekmez, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle servis ücretlerini yüzde 60 artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hasan Küçük

 

Okulların açılmasına sayılı günler kala çocuğunu okula gönderecek aileleri okul masraflarının yanında artan servis ücretleri nedeniyle de zor günler bekliyor. Eğitimde bütün kalemlerde olduğu gibi artan girdi maliyetleri servis aracı ücretlerine de yansıdı. 2022-2023 yılı yeni eğitim öğretim dönemi için geçerli olacak öğrenci servis taşıma ücretlerinde artışa gidildi.

Son yapılan düzenleme ile en yakın mesafe 0-3 Km. servis ücreti 4 bin 500 TL olurken, 3-6 Km. 4 bin 950 TL, 6-9 Km. 5 bin 400 TL, 9-12 Km. arası ise  5 bin 850 TL oldu. 12 km. üzeri mesafelerde de servis ücreti pazarlığa tabi olacak. Mersin Servisçiler Odası Başkanı Zafer Çekmez, geçen yıldan beri akaryakıt fiyatları 4 kat artmasına rağmen servis ücretlerini yüzde 60 artırdıklarını söyledi. Bu miktarın hem enflasyonun hem de bir çok yakın şehirdeki ücretlerin altında yer aldığını anlatan Çekmez, "Adana'da aylık ücret 630 TL'den başlıyor. Yine Antalya, Konya ve Gaziantep bu fiyatlardan öğrenci taşıyor. Mersin'de ise bu miktar 500 TL'den başlıyor. Bizim fiyatlarımız en yakın şehirlerden daha ucuz" dedi.

 

"SERVİSÇİLER KAR EDEMİYOR"

Mersin'de 1100 tane servis aracı bulunduğunu yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle servisçilerimiz kar edemediğini anlatan Çekmez, "Servisçi şoför ve hostes çalıştırmak zorunda. Kurtarmadığı için üyelerimiz kendileri çalışmak zorunda kalıyor. Hostes yerine eşini çalıştırıyor. Çünkü maliyetler kurtarmıyor. Genel problemlerimiz ekonomik. Okul saatleri ile ilgili sıkıntılarımız var. Okul saatlerinde bir denklik yok. Her okulun çıkış saati farklı. Buda bizi etkiliyor" ifadelerini kullandı.   

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA