BAŞKAN BOZDOĞAN’A CHP ÇELMESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN BOZDOĞAN’A CHP ÇELMESİ!


 

​​​​​​​Tarsus’u 25 yıl sonra MHP’den CHP’ye kazandıran Dr. Haluk Bozdoğan’a partisinden çelme geldi. Başkan Bozdoğan’ın “Oto Galericiler Sitesi” ve arsa hisse satışı talebi, CHP’lilerin çelmesi ile mecliste reddedildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantı döneminin birinci oturumu belediye konferans salonunda yapıldı. Mecliste Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın, partisi CHP’den çelme takılarak engellenmesi dikkat çekti.

Tarsus’u, 2019 yılında yapılan seçimlerde yaklaşık 95 bin oy olarak 25 yıl sonra MHP’den CHP’ye kazandıran  Dr. Haluk Bozdoğan’a partisinden çelme geldi. Başkan Bozdoğan’ın “Oto Galericiler Sitesi” ve arsa hisse satışı talebi, CHP’lilerin çelmesi ile mecliste reddedildi.

 

“GİDER ÇOK GELİR AZ, EK KAYNAK LAZIM”

İlk olarak, Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan’ın meclise Fevziçakmak Mahallesinde 21 bin 521 metrekare yüzölçümlü taşınmazın üzerine “Oto Galericiler Sitesi” yapılmasına yönelik teklif gündeme geldi.

Konuyla ilgili Haluk Bozdoğan, belediyenin giderinin 1 milyar 178 milyon TL, gelirinin de 660 milyon TL olduğunu söyleyerek, “Bunları ezbere biliyorum. Aradaki farkın kapatılası için belediyenin ek kaynakları ortaya koyması lazım. Eylül ayında 2-3 ihale var en az, Ekim’de ihale var. O amaçla getirilen bir şey bu. Komisyona gider veya gitmez giderse araştırılır, reddedilirse reddedilir. Belediyenin fazla bir geliri varsa komisyondaki arkadaşlar karar verir” dedi.

 

“KARARI KOMİSYON VERSİN”

MHP’li Meclis üyesi Ali Şimşek, konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını söyleyerek, “Detaylı bilmiyoruz konuyu. Burayı birilerine ihale ederek yapmak yerine, belediye kendi imkanları ile yapsın ve galeri sahiplerine satsın. Olmayacaksa da konu komisyona gitsin ve detaylı tartışılsın, kararı da komisyon versin. İdare de detaylı bir araştırma yaparak gerekli bilgilerin tamamını verin. Komisyona gitmesi taraftarıyım” dedi.

 

CHP: “BEKLETİLSİN”

CHP’li Gürbüz Günaştı da, CHP grubu olarak bu konunun bekletilip tüm meclis üyeleri ile istişare edilerek detaylı bilgilendirme yapılmasını istediğini söyledi.

 

AKP: “MECLİS ENDİŞELİ”

AKP’li Meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu da, oto galerinin Tarsus’a kazandırılmasının amaçlandığını ancak konunun meclis üyeleri arasında endişeye neden olduğunu söyledi.

“İhale yüzde kaç oran üzerinden yapılacak? Müteahhidin kendi keyfine göre belirleme durumu var. Bu durumda esnafların zorda kalması söz konusu” diyen Antınsucu, “Çünkü ticari inisiyatif söz konusu olacak. Daha detaylı ve meclisin oturup birlikte bir çalışma yapması gerekir.Belediye bünyesinde böyle bir iş yapılması daha uygun olur” dedi.

Başkan Bozdoğan ise “İyi işte güzel bir öneri. Komisyon toplantısına tüm meclis üyelerinin hepsini katalım” dedi.

 

“TARTIŞMA ORTAMI YOK”

CHP’li Mert Keleşoğlu ise “Bu işler mecliste, komisyonda tartışılmıyor, hep encümene bırakılıyor. Encümendeki görüşmenin ardından ihale yapılıyor. Komisyonda ayrıntılı bir görüşme beklentisi içindeyseniz böyle bir uygulama yok.

Şu aşamada yüzde 40 düşünüyoruz denilmez. Çünkü ortada henüz muhammen bedel, oran yok, olmaması lazım. Bu oranın burada henüz konuşulmaması gerekiyor. Bir sunum yapılmış, bir hazırlık var. Biz bir şey demiyoruz. Bu konunun bir çok tarafı var. Bu görüşmeler nasıl yapıldıysa öyle karar verelim” dedi.

 

“ORTAK KARAR VERELİM”

AKP’li Mehmet Yıldız da, konunun komisyona gitmesi taraftarı olduklarını söyleyerek, “Komisyonda bunları tartışalım, artısını, eksisini hep birlikte konuşalım. Tüm meclis üyelerini komisyona bekliyoruz. Yanlış bir şey var ise hep birlikte biz de red verelim. Ortak fikri orada ortaya çıkartalım” dedi.

Başkan Haluk Bozdoğan da, “Komisyona tüm meclis üyelerimizin katılımı sağlanır ve orada karar verilirse ben de seve seve katılırım. Çok da anlamlı olur” dedi.

Daha sonra teklifin; İnsan hakları, plan bütçe, kesin hesap ve hukuk komisyonlarına havale edilmesi için oylamaya geçildi. Ancak bazı CHP’lilerin de red vermesi ile teklif oy çokluğuyla kabul edilmedi.

 

SATIŞ TEKLİFİ DE REDDEDİLDİ

Ayrıca mecliste belediyeye ait Hürriyet Mahallesi 4593 ada, 2 parsel'de bulunan 12 bin 836 metrekare yüzölçümlü taşınmazın üzerindeki belediye hissesine isabet eden bağımsız bölümlerin satışı ile yükleniciye isabet eden bağımsız bölümlerin yükleniciye devredilmesi konusunda, Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifte CHP’lilerin de red vermesi ile kabul edilmedi.

 

“BELEDİYE EKONOMİK OLARAK GÜÇSÜZ MÜ?”

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP’li Meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu, Başkan Bozdoğan’ı belediye gelir gideri üzerinden eleştirerek, “Güçlü bir belediyeyiz, ekonomi olarak iyi bir noktadayız, yatırımları karşılama imkanına sahibiz diye açıklama yapıyordunuz hep. Ama bugün gider çok gelir az, ek kaynak oluşturmak zorundayım dediniz. Belediye olarak gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyor mu? Güçlü bir belediye miyiz? Ekonomik olarak iyi bir noktada mıyız?

Adaylık sürecinde betona değil, insana yatırım yapacağız’ diye açıklama yapmıştınız. Bugün birini geri çektiğiniz ikisi reddedilen 3 teklif de inşaat ile ilgiliydi” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA