MSB’DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MSB’DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK


 

Mersin'in Gülnar ilçesinde bu sabah başlayan ve halen devam eden orman yangınına 11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz ve 850 personelle müdahale edilirken, Milli Savunma Bakanlığı da bölgeye hava desteği gönderdi.

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkiinde bu sabah çıkan orman yangını, yakındaki Karadere Mahallesi'ndeki evlere kadar ulaşırken, söndürme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından Gülnar'daki yangınla ilgili yapılan açıklamada, yangına 850 personel, 11 uçak, 29 helikopter ve 138 arazözle müdahale edildiği belirtilerek, "Yangını kontrol altına almak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz" denildi.

 

MSB'DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Mersin Valiliğinin talebi üzerine Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Kara Kuvvetlerimizden görevlendirilen 3 adet S-70, 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor" ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan, yangında şu ana kadar yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA