Mersin’de Ukrayna’ya destek eylemi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Ukrayna’ya destek eylemi


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde yaşanan savaşı protesto ederek, biran önce bitirilmesini istedi.

Eylem yapan bir grup Ukraynalı, merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda toplandı. Ukraynalı grup, Türkçe, İngilizce, Almanca, 'Savaşa hayır' 'Yaşa Türkiye, yaşa Ukrayna', 'Savaş devam ediyor', 'Rusya tarafından 423 çocuk öldürüldü' dövizleri açtı.

Burada konuşan Mersin Ukraynalılar Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Galyna Veselukha, ülkelerinde çok acı bir durum yaşandığını belirterek, Ukrayna'dan bin kilometre uzakta olmamıza rağmen oradaki aracıyı buradan hissedebiliyoruz. Orada hepimizin aileleri ve dostları kaldı. Orada yaşanlar nedeni ile burada olduğumuz için acımız azalmıyor. Çünkü orada savaş detay ediyor ondan öte son zamanlarda Ukrayna'da roketli saldırılar oluyor. Saldırılar nedeni ile gençlerimiz çocuklarımız hayatını kaybediyor. Bu nedenle sonsuz acıya şahitlik yapıyoruz. Bu korkunç savaş Avrupa'nın ortasında yaşanıyor. Hepimiz Ukrayna'nın zaferini çok istiyoruz. Bu savaşta çocuk ve sivillerin ölümünü istemiyoruz. Türk ve Mersinlilere çok teşekkür ederiz. Savaş nedeni ile geldiğimiz de bize harika bir ev sahipliği yaptılar. İnanıyorum ki bu destek devam edecek dedi.

Konuşmanın ardından yaşanan savaşta hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak Ukrayna milli marşı seslendirildikten sonra grup dağıldı


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA