Mersin’de PKK ile DEAŞ’a şafak operasyonu: 13 gözaltı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de PKK ile DEAŞ’a şafak operasyonu: 13 gözaltı


 

Haber Merkezi

 

Mersin'de terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda 9 PKK/KCK ile 4 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı terör örgütü PKK/KCK ile DEAŞ'a yönelik 6 aylık çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren terör örgütünün gençlik yapılanması güdümünde örgütsel toplantılara katılan, organize eden ve terör propagandası yapan 11 şüpheli belirlendi.

DEAŞ'a yönelik yapılan çalışmalarda ise terör örgütünde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, maliye yapılanması içerisinde bulunan ve örgütün kamplarında silah eğitimi alan 4 kişi tespit edildi.

Her 2 örgüte yönelik Özel Harekat ve dron desteğiyle 15 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenleyen ekipler, 9 PKK/KCK, 4 DEAŞ şüphelisini gözaltına aldı. Operasyon bölgelerinde Özel Harekat polisleri yoğun güvenlik önlemi alırken, adreslerde yapılan aramalarda örgütsel dokumanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA