MUHATABIMIZ KİM?


 

Uluslar arası Turunçgil Kongresini fiyasko olarak yorumlayan Mersin kamuoyu, hesap sorulabilmesi için muhatabını öğrenmek istiyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'de bu yıl 6-11 Kasım tarihleri arasında yapılan '14. Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne yönelik başarısız organizasyon eleştirileri doruğa çıktı.

Dünyada 1968'den bu yana 4 yılda bir düzenlenen, bilim insanları, sektör temsilcileri, üretici, ithalatçı ve ihracatçıların buluştuğu kongreye Mersin’in yaklaşık 4 yıldır hazırlanıyor olmasına rağmen katılımın düşük kalması eleştirilerin odağı oldu.

Eleştirilerin odağındaki isim organizasyonu üstlenen Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz oldu.

 

FATURAYI ÖDEME ZAMANI, NE KADAR HARCANDI?

İş dünyasından gelen araştırmacı yazar Abdullah Ayan, 2 bin yabancı konuğun katılacağı söylenen uluslararası olarak tanımlanan ve 5 yıldır hazırlıkları süren kongrenin açılışından boş koltukların fotoğrafını yayınlayarak ortaya koyduğu eleştirilere bir çok kesimden destek geldi.

Ayan, “5 yıldır hazırlık yapıldığı söylenen, gerçekleştiğinde tüm narenciye sorunlarının çözüleceği havası yayılan, 'uluslararası' vurgusu özellikle yapılan Turunçgil Kongresine katılacak 3 bin kişinin Mersin’i ayağa kaldıracağı iddiası ve 30 kişilik kongre gerçeği...

Keşke kongreyi böyle büyük salonlar yerine bir çalışma ofisinde yapsaydınız. Öylesine hava pompalandı ki, kongre ile sihirli değnek dokunacaktı Mersin’e...

Yediniz içtiniz afiyetler olsun. Şimdi faturayı ödeme zamanı. Bu kongre için 5 yıldır ne kadar para harcandı? Ayrıntılı gelir ve gider tabloları nerede? Muhatabımız kim? Mali konularda Kamuoyuna detaylı bilgiyi kim verecek?” eleştirilerinde bulundu.

“PARALAR SAVRULDU”

Eleştirileri ile öne çıkan bir diğer isim ise uzun yıllar Mersin Turizm Platformu başkanlığı yapan Numan Olcar oldu.

Olcar da, “Bu kongre 1993’te Mersin Hilton’da ihracatçılar birliği koordinasyonunda organize edilmişti. Alt yapı hizmetlerini verdiğimiz kongreye 503 yabancı delege katılmış ve Mersin’in bu anlamda ilk uluslararası kongresi olmuştu. O zaman biz böyle ofisler, sekreterler, arabalar ile çalışmadık yüzde 100 Mersin’dik. Bugün tarihin tekerrürünün bu şekilde olması dehşet üzücü. Ofis açılışları yapan, söylenen ikazları dikkate almayan siyasetçileri, kamu yöneticilerini merak ediyorum.

Bunu sektörün içinden bizzat gelen bir olarak da eklemek istiyorum; Dünyanın hiçbir yerinde bir kongre için yıllar öncesinden bir kat kiralanması, ofis yapılması, müdürler idareciler atanması, ofis personelleri alınması, araç tahsisleri unvanlar vs’ler verilmesi görülmemiştir. Hele bir kongrenin bürosu vali tarafından açılmamıştır. Bu görmemezlikten, bilmemezliktir. Bir stant parası için takla atılırken bunların misli misli böyle savrulmuş olmasını yapsa yapsa yine Mersin yapar diyorum.

Açılıştaki bu sonuç zaten bunun beyanıdır, hataları ve aksamaları hep baştan görüp söyledik ama sözde turizm kenti olan Mersin de bu kişiler 110 Mersin Acentası arasında birine güvenemeyip bunu da İstanbul’a yollamışlar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA