CHP, MHP VE AKP BOZDOĞAN’A KARŞI ISRARCI!


 

Bir arsa satışında CHP’lilerin, MHP ve AKP’lilerle hareket etmesi sonucu engellenen Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Haluk Bozdoğan, meclisi olağanüstü toplayarak teklifini yeniden oylattı. Ret kararında ısrar eden bazı CHP’liler ile MHP ve AKP’liler Bozdoğan’ın teklifini yine ret etti. Bozdoğan ise mahkemeye gideceğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Tarsus ilçesini 25 yıl sonra MHP’nin kalesiyken CHP’ye kazandıran Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile partisi arasındaki anlaşmazlık her geçen gün artıyor. Sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile yaşadığı gerilimle gündeme gelen Bozdoğan’ın ilçe belediye meclisinde de CHP’lilerce muhalefete maruz kalması ise giderek daha sık yaşanıyor.

Son olarak belediyenin hissedarı olduğu 6 bin 577 metrekare arsadaki payını diğer hissedara kat karşılığı vererek burada yapılacak inşaat projesiyle 75 milyon TL’lik bir kazanç elde etmeyi planlayan Başkan Bozdoğan, geçtiğimiz günlerde bazı CHP’lilerin MHP ve AKP ile ret oyu vermesi ile engellendi.

Bunun üzerine Bozdoğan, dün meclisi olağanüstü toplayarak teklifini yeniledi.

 

CHP’DEN SERT MUHALEFET

Görüşmelerde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ali Uyan, “Meclis kararı olmadan arsanın satışı ile ilgili açıklamalar yapılıyor. Burası düzenleme ortaklık payından gelseydi doğrudur, meclis kararı olmadan satışı yapılabilirdi. Ancak bu alan bağıştan gelmiş. Bağıştan gelmiş arsalar, meclis kararı olmadan satışı mümkün değil” dedi.

 

“HUKUKEN ENGEL YOK”

CHP’li Meclis Üyesi Ali Dinsever ise yanıt olarak “Şartlı bağış yapılan yerler bu şartlar haricinde kullanılmaz. Taşınmazın nasıl edinildiği hususu anlatıldı ama burası hukuken kamunun mülkiyetinde. İmar Kanunu, hisseli taşınmazlarda idarenin belirlenecek bedel üzerinden hisse satışına onay veriyor. Burada hukuken hiçbir beis yok”.

 

ÜNZİLE KURU DA MUHALEFET ETTİ

Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin Grup Sözcüsü olan Ünzile Kuru da teklifi muhalefet ederek, “İtirazı mümkünse satılmak suretiyle taksim suretiyle de taşınmazın ayrılması durumu var. Belediyenin yeri ayrılabilir” dedi.

Başkan Bozdoğan ise “Firma ile defalarca görüştüm. Anlaşmaya gelmiyorlar” yanıtı verdi.

Bunu üzerine Ünzile Kuru, “Anlaşmıyorlarsa mahkeme taksime karar verir. Mahkeme belediyenin yerini ayırır” dedi.

Tarsus Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Can Yavuz ise taksim ile payın ayrılmasının diğer hissedar için hak kayıplarına neden olabileceği gerekçesiyle kabul etmeyebileceğini söyledi.

Başkan Haluk Bozdoğan da, arsadaki paylarının ayrılarak hissenin ihale yoluyla satışı öneri ile ilgili “Bilirkişinin fiyatının üzerine belediyenin bürokratı bir lira fazladan vermez ama karşı taraf o ihalede 100 bin TL’de arttırır, bir milyon da arttırır. Memurlarımıza yetki de versek, bilirkişinin üzerinde ihale yapamayız” dedi.

 

Ünzile Kuru ise, “Benim söylediğim İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davası değil, taksim davası. Yani oradan bedelden dolayı zarara uğranması gibi bir durum söz konusu değil. Bilirkişi gider inceleme yapar ve herkesin müstakil parseli belli olur” savunması yaptı.

CHP’li Meclis üyesi Ali Dinsever ise hukukçu olduğunu anımsatarak, “Ünzile hanım taksim davası dedi ben onun ne olduğunu bilmiyorum. İzale-i Şuyu davası açarken de taksim istiyorsunuz. Bir hukukçuyum. İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davası açılabilir ama verim alınamaz. Taşınmazın değeri düşer. Küçük hissesin alınmasında da sıkıntı yaşanabilir” dedi.

Müzakerelerin ardından Başkan Bozdoğan, arsa hissesinin kat karşılığı satışı ile ilgili meclise ret kararının da ısrarlı olup olmadığını sordu. Ret kararında ısrar eden bazı CHP’liler ile MHP ve AKP’liler Bozdoğan’ın teklifini yine ret etti. Bozdoğan ise mahkemeye gideceğini söyledi.

 

BOZDOĞAN MAHKEYE GİDECEK

Daha sonra Başkan Haluk Bozdoğan, teklifin reddedilmesi ile ilgili kararı mahkemeye taşıyacağını söyleyerek, “Mahkeme faslını başlatacağız. Neticede bir  eksik var. 1 milyar 39 milyon TL’lik bütçemizde eksiklik var. Yer satarak bu eksiği kapatmayacağız çünkü sattığımız zaman karımız yok. CHP’li arkadaşlarımın içinde de Cumhur İttifakı içinde de mimar, mühendis arkadaşlarımız var. 2015 Temmuz’unun 2’sinde Nato yolu dediğimiz bölgede Bahçe Mahallesinde belediyenin yarısına sahip olduğu bir yer var. Ayrıca arsaya 2 ortak var. Söz konusu arazi ile ilgili 600 metrekareye sahip olan 6 daire aldı, bin 181 metrekare paya sahip Tarsus Belediyesi 6 daire bir dükkan aldı.

Tarsus halkının mantıkla yapılanlara değil, sonu nereye gittiğinde fark nedir, ortaya ne çıkmıştır bunu görmesini istiyorum.

 

“KOLAY ZAMANLARIN ADAMI DEĞİLİZ”

Biz kolay zamanların adamı değiliz. Buradaki tüm meclis üyelerine söylüyorum; madem bizim getirdiğimiz projeye Tarsus halkı için uygun bulmuyorsunuz o zaman siz proje getirin. Biz akılla mantıkla bulduğumuz projeleri getiriyoruz. Oto galeri olmadı, bu satış olmadı. Bundan sonra getireceklerimiz olur ya da olmaz ama benim tek isteğim; Tarsus’un geleceği için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. 

Sahildeki bazı kısımların bize devri için Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak ile görüştük, desteği için teşekkür ediyoruz. Tarsus; 7 kilometrelik sahil bandına sahip olsun, insanlar rahat rahat denize girsin dedik.

Bununla kalmadık Tarsus’un en büyük sıkıntılarından biri olan DSİ’ye ait nehirler ile ilgili peyzaj düzenlemesi, taş örmeler, temizlik gibi çalışmalar için yetki verildi. 

Tarsus’un hakkını alması, layık olduklarını bulması bizim için çok önemli. Kimse kimsenin çalışmasını engelleyemez,. Biz daha fazla çalışacağız, daha fazla proje gelecek. Kurallar, kanunlar ne ise ona göre meclise sunarım çalışmalarımı, onaylanır onaylanmaz. Ama hiç durmayacağız. Bizi eksik gördüğünüz noktada meclis olarak devreye girip gereğini ortaya koyun” dedi.

 

“ALINGANLIK GÖSTERMEYE GEREK YOK”

CHP’li Ali Uyan ise ret kararları ile ilgili açıklama yaparak, “Buna ret verdiniz proje ile gelin’ derken, burada bana göre, arkadaşlar ile değerlendirmelerimize göre hukuki bir sıkıntı var. Encümen’in tek bir firmayla masaya oturacağı bir karar istiyorsunuz meclisten. Tek bir firma ile encümene yetki değil de, encümene buranın kat karşılığı verilmesi için ihale oyluyla denilseydi sıkıtı yoktu. Buraya talipli gelir, teklifini verir ve rekabet ortamı olurdu. Alınganlık göstermeye gerek yok. Biz hukuken bunun doru olmadığı kanaatindeyiz. Buna ‘evet’ diyen hukuk önünde sıkıntıya düşerdi.

Keşke bir firmaya bağlı olmayıp, genel olarak encümene ihale yetkisi verilseydi, sorun olmazdı” ifadelerini kullandı.

Başkan Haluk Bozdoğan ise mahkeme kanalıyla haklarını arayacaklarını tekrar etti.

 

“BÜYÜKŞEHİR’DE MAHKEMEYE GİTTİ” HATIRLATMASI

Son olarak Ali Dinsever ise “Her şey de hayır vardır. Bugün idarenin teklifi reddedildi. Belki yarın yargı süreci başlatılacak oda bir başka hayra sebep olacak. Kamuoyu burada hukuki bir sıkıntı olmadığını öğrenmiş olacak. Biz bunu Büyükşehir Belediye meclisinde yaşadık zaten. Yargı, meclisin bütçe için Büyükşehir Belediyesi idaresinin istediği borçlanma talebinin reddedilmesini hukuka aykırı buldu” anımsatması yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA