ÇAMLIYAYLA DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAMLIYAYLA DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE!


 

Mersin 3. derece deprem riski taşıyan iller arasında yer alırken, Çamlıyayla ilçesi Türkiye’deki 110 diri fay hattı üzerinde yer alan ilçelerden oldu.

Hediye Eroğlu

 

Kahramanmaraş depremleri sonrası Mersin’de de gözler riskli yapılara çevrildi. AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye Deprem Tehlike Haritası yenilenerek, 18 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı, 1 Ocak 2019 tarihinde de yürürlüğe girdi. iller beş farklı kategoride sınıflandırılıyor. Bu kapsamda dördüncü ve beşinci kategorideki illerin deprem riski düşük olarak nitelendiriliyor. Mersin’in komşularından Osmaniye birinci derece deprem riski taşıyan iller arasında yer alırken, Antalya ikinci derece deprem riski taşıyan iller arasında yer aldı. Mersin ile Adana ise üçüncü derece risk taşıyan iller arasında yer aldılar.

 

TÜRKİYE'DE 110 İLÇE DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı listeye göre Türkiye'de 110 ilçe fay hattı üzerinde bulunuyor. Bu ilçeler arasında Mersin’den sadece Çamlıyayla’nın diri fay hattı üzerinde olduğu anlaşıldı. Uzmanlar sık sık Çamlıyayla konusunda uyarılarda bulunuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA