CHP’li Gökçel: AKP orman ve meralara göz dikti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Gökçel: AKP orman ve meralara göz dikti


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile deprem bölgesinde mera ve ormanların yapılaşmaya açılacağını vurguladı. CHP’li Gökçel, “Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ek 16 maddeyi kullanarak meralarımızı ve ormanlarımızı yapılaşmaya olanak tanıdı” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP’li Cengiz Gökçel, bugün ResmiGazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile orman ve meraların yapılaşmaya açılacağını söyledi. Gökçel, “Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ek 16 maddeyi kullanarak meralarımızı ve ormanlarımızı yapılaşmaya olanak tanıdı. AKP’nin depremzedelere bir yılda konut yapacağım sözü için ilk feda ettiği de ormanlarımız meralarımız oldu” dedi.

Alınan kararın gelecekte daha büyük afetlere sebep olacağını vurgulayan CHP’li Gökçel, “Buradan sesleniyorum; ormanlarımızı feda edin gelecekte depremden daha büyük felaketleri yaşamamıza imkan tanımayın” dedi. Gökçel, “Biz şehirlerimizi planlayalım vatandaşlarımızı depremde hayatını kaybetmeyeceği konutlarda yaşasın istiyoruz aynı zamanda gelecekte depremden daha büyük felaketlere yol açacak ormanların ve meraların katliamına da müsaade etmeyin” diyerek planlama yapılması gerektiğini ve ormanların yapılaşmaya açılmaması gerektiğini vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA