DSİ, Anamur’un çehresini değiştiren projeyi tamamladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DSİ, Anamur’un çehresini değiştiren projeyi tamamladı


 

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir suyu ulaştırmak veyerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Haber Merkezi

 

Yaptığı yatırımlarla şehirlere değer katan Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ), Mersin’de eserlerine bir yenisini daha ekledi…

Mersin Anamur Dragon Çayı ve Çeltikçi Deresi Islahı 1. Kısım işi kapsamındaki çalışmalar DSİ tarafından tamamlanarak hem taşkın riskleri azaltıldı hem de ilçeye değer katan bir görünüm kazandırıldı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projeyi tamamlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek,Tüm Türkiye’de olduğu gibi Anamur’daki DSİ yatırımlarının da artarak devam edeceğini vurguladı.

Sağ ve sol sahilde denizden başlayarak ilçenin iç kesimlerine doğru 1400 metre boyunca ıslah çalışması yapıldığını ifade eden Genel MüdürMehmet Akif BALTA;“Çalışmalarımız kapsamında sağ ve sol sahilde 1400 metre taş tahkimatı ve harpuşta betonu imalatlarını tamamladık. Bunun yanı sıra güvenlik önlemleri kapsamında bu alana yakışacak bir biçimde ferforje korkuluk imalatlarımızı da gerçekleştirdik.” diye konuştu.

 

“3 MAHALLE VE 1000 DEKAR NİTELİKLİ TARIM ARAZİSİNİ GÜVENCE ALTINA ALDIK”

Yapılan çalışmanın faydasını da anlatan Genel Müdür BALTA;“Tamamlanarak Anamur’a kazandırılan bu kalıcı eser sayesinde 3 mahalle ile birlikte örtü altı muz yetiştiriciliği yapılan 1000 dekar tarım arazisi de olası taşkın risklerine karşı güvence altına alınmış olacaktır.” dedi.

DSİ GENEL MÜDÜRÜNDEN “YATIRIMLAR DEVAM EDECEK” MESAJI

DSİ yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü; “Anamurlu vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan ıslah çalışmasının ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu proje özelinde vatandaşlarımızdan birçok teşekkür mesajı alıyoruz. Elbette bizlerde Anamur için çok kıymetli bulduğumuz projeleri tamamlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Anamur’da da başta hasretle beklenen ve tamamlanmasıyla 83 bin 600 dekar tarımsal araziyi sulama suyuna kavuşturacak olan “Alaköprü Sulaması” işimiz olmak üzere, tüm DSİ yatırımlarımız birer birer hayata geçirilecek ve DSİ yatırımlarımız artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA