Akkuyu protestosuna gözaltı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu protestosuna gözaltı


 

Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santraline, yakıt transferi yapılmasını protesto etmek isteyen nükleer karşıtlarına, kolluk kuvvetleri sert müdahale etti. Kolluk kuvvetleri, nükleer karşıtlarını gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında TİP Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de var.

Haber Merkezi

 

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) bugün resmî bir törenle "nükleer santral" statüsü verilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanındaki çevre aktivistleri ise "Nükleere hayır" demek için bugün saat 08.00'de Akkuyu'ya doğru yola çıktı.

Jandarmanın yakın takibe aldığı yaşam savunucularına şu ana dek altı kez kimlik kontrolü yapıldı.

Akkuyu NGS'ye 4 kilometre kala, kitlenin ilerlemesi jandarma tarafından engellendi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hakan Güneş ve ekoloji aktivisti Hakan Uğur, gözaltına alındı.

Bianet'e konuşan Ekoloji Politik aktivisti Gizem Tatar, sabah 08.00'ten itibaren beş kez durdurulduklarını ve jandarma tarafından altı kez kimlik kontrolüne tabi tutulduklarını söyledi.

Saat 12.40 itibari ile Akkuyu'ya giriş yapan çevrecilerin, yolu bir kez daha polis tarafından kesildi. Tatar, engellenmelerini ve nedenlerini şöyle anlattı:

"Arama emirleri var ve depremi bahane ediyorlar. Giriş-çıkışlar çok yoğun olduğu için bütün araçları kontrol etmek zorundayız, diyorlar bize.

"Her yerde durduruyorlar, o arada yeni yolcu almadığınızı nereden bilelim, diyorlar bize. Her durdurdukları alanda da en az iki saat tutuyorlar bizi, açılış törenine yetişmemizi engellemek için.

"On dakika önce yine kontrol ettiniz kimliklerimizi diyoruz, sisteme düşmemiş, sistem hata veriyor, diyorlar bu sefer de.

"Tüm engellemelere rağmen şu an Akkuyu'ya girdik; fakat yine girişte yolumuz kesildi. Santralin 4 kilometre uzağındayız."

 

ERDOĞAN, ÇEVRİMİÇİ KATILACAK

Rusya ve Türkiyeli devlet yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek olan törenin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, rahatsızlığı nedeniyle saat 13.00'te çevrimiçi gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Kararı duyuran AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir "Bugün yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine Sayın Cumhurbaşkanımız online katılım sağlayacaktır. Mersin mitingimizin ise ileri bir tarihte yapılması planlanmaktadır," dedi.

Fakat İletişim Başkanlığı yaptığı son açıklama ile Akkuyu NGS'nin açılışının 16.00'ya ertelendiğini duyurdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA