TİP’ten Anamur’a çevre mücadelesi desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP’ten Anamur’a çevre mücadelesi desteği


 

Bozyazı ve Anamur’a çıkarma yaparak parti programlarını anlatıp soruları yanıtlayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü büyük ilgi gördü. TİP, Anamur’da özellikle mermer ocakları kuşatmasına karşı verilen çevre mücadelesi için teknik, hukuki ve politik destek sözü verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toplumun her kesiminin sesi olmaya çalışan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, Şişecam işçisinin grev eylemine verdiği desteğinden ardından Anamur halkının çevre mücadelesine de omuz verdi. Bozyazı ve Anamur’da seçim çalışması yapan TİP Mersin İl Örgütüne ilgi yoğun oldu. Bölgede ziyaretlerde bulunan TİP, talepleri ve sorunları dinledi.  

Heyette; Milletvekili adayları Hakan Güneş ve Tenzile Yadigar Ak ile TİP Mersin İl Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Didem Baykul, kent ve ekoloji sorumlusu Cihan Ersoy, parti avukatlarından Onur Hasbay ve üye Gül Paçacıoğlu yer aldı.

 

KIRATHANEDEN CEM EVİNE KARIŞ KARIŞ GEZDİLER

İlk olarak Bozyazı'da üyelerin katılımıyla Gözce Mahallesinde kıraathaneyi ziyaret eden TİP yönetimi, ardından yine üyelerin katılımıyla Anamur Kaşdişlen Kültür Merkezi ve Cem Evi’ni, Eğitim - Sen Anamur Şubesini ziyaret ederek, Anamur Çarşısında halkla buluştu.

 

MERMER OCAKLARINA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE SÖZÜ

Mermer ocakları ile kuşatılan bölgede çevre mücadelesine ilişkin değerlendirmeler öne çıkarken TİP yönetimi de, destek sözü verdi. Çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci devam eden Anamur İlçesine bağlı Korucuk Köyü Muhtarı Halit Şimşek ile de temasa geçen TİP örgütü, yöre halkının doğayı koruma mücadelesine omuz verdi.

Bozyazı ve Anamur’u karış karış gezerek, yöre halkını, parti programı doğrultusunda bilgilendiren TİP heyeti, yurttaşların sorularına da cevap verdi.

 

İLGİ MEMNUN ETTİ

Programla ilgili bilgi veren TİP avukatlarından Onur Hasbay, gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Özellikle Anamur Kaşdişlen Kültür Merkezi ve Cem Evi ile Eğitim - Sen Anamur Şubesi ziyaretlerimizde bu konudaki soruları cevaplandırdık. Anamur ilçesine bağlı Korucuk Köyü Muhtarı Halit Şimşek ile gerçekleştirdiğimiz buluşmada; yapılmak istenen mermer ocağı ile ilgili olarak fikirlerimizi paylaştık ve özellikle ilgili köy halkı ve doğası aleyhine zarar doğuracağı açık olan mermer ocağı projesine karşı gerekli teknik, hukuki ve politik desteği vereceğimizi ifade ettik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA