MEÜ’den engelsiz üniversite başarısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’den engelsiz üniversite başarısı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitelere 2018 yılından bu yana verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 2023 yılında en fazla bayrak alan üçüncü üniversite olma başarısı gösterdi.

Bu yıl 97 üniversiteden, toplamda 1.091 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde MEÜ toplamda 20 bayrak alarak, bu alanda Türkiye üçüncüsü oldu. Üniversitenin aldığı bayraklar arasında mekânda erişebilirliğe verilen “turuncu bayrak”, eğitimde erişilebilirliğe verilen “yeşil bayrak” ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen “mavi bayrak” yer alıyor. MEÜ kazandığı bu önemli ödülü, 5 Haziran Pazartesi günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden alan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Mersin Üniversitesi olarak engelli vatandaşlarımızın yükseköğretime etkin ve eşit katılımını sağlamak için çalışmalarımızı ara vermeksizin sürdürüyoruz. Kazandığımız bu ödül ise hepimizi gururlandırdı ve bundan sonraki çalışmalarımız için bizleri ekstra motive etti. Üniversitemizi bu ödüle layık gören YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve seçici kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda, sergiledikleri özverili çalışmalarla bu süreçte emeği geçen Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA