Depremzede projesi MEÜ’ye birincilik getirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzede projesi MEÜ’ye birincilik getirdi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Proje Geliştirme Topluluğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Üniversiteli Gençlik Oluşumu tarafından İstanbul’da 26-27 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen “Bir Kalkınma Hikâyesi" başlıklı proje yarışmasından birincilikle döndü.

Proje Geliştirme Topluluğu yarışmaya, danışmanlığını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Sevgi Tüzün Rad’ın yaptığı ve Topluluk Başkanı Harun Şimşek ve üyeleri Gökçe Altunel, Semih Erdem Dulkadir ve Esma Güneş'in birlikte hazırladıkları “Sürdürülebilir Kalkınma” projesi ile katılım sağladı.

Ülkemizde yaşanan ve 10 ilimizi sosyal ve ekonomik olarak etkileyen deprem felaketinden zarar gören bireylerin (özellikle dezavantajlı grupların) kendileri ve ailelerinin yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gelir elde etmelerinin amaçlandığı projede; çadır kent ve konteyner kentte kalan hane bireylerinin sürdürülebilir gelir sağlamaları amaçlandı.

Topluluk Başkanı Harun Şimşek, bölgede öne çıkan yerel ürünlerin (tarım ve gıda ürünleri, el işi ve dokuma vb.) doğrudan ve proje ile tasarlanacak web sitesi üzerinden pazarlanarak bölge halkına geçim kaynağı yaratmak istediklerini vurguladı. Şimşek, bu amaçla eğitim verilecek konuları belirlediklerini ve web sitesinin nasıl tasarlanacağını ve sitenin görünürlüğü hakkında da çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA