Liman davasında neler oluyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liman davasında neler oluyor?


 

Mersin Limanı Genişleme Projesi’ne karşı süren davanın Danıştay’da 8 ay gibi rekor bir sürede seçim öncesi Mersin aleyhine sonuçlanması sonrası mücadeleyi Anayasa Mahkemesine taşıyan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, “Türlü hukuka aykırı kararlar alınarak aleyhimize sonuçlandırılmaya çalışılıyor” iddiasını gündeme getirdi.

HEDİYE EROĞLU – BAIŞ ÇOBAN

 

Mersin Limanı’nı işleten ve yüzde 90’ı yabancılara ait olan Mersin International Port Şirketi’nin (MIP) Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesine karşı kent sakinlerinin mücadelesi devam ediyor.

Son olarak Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, kent gündemine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Mersin Limanı Genişleme Projesi’ne karşı başlattıkları dava sürecine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. 

 

“TÜRLÜ HUKUKA AYKIRI KARARLAR ALINARAK ALEYHİMİZE SONUÇLANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

TMMOB İKK Genel Sekreteri İbrahim Yücesoy, kurul olarak yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri liman genişleme projesine karşı mücadelenin, türlü hukuka aykırı kararlar alınarak kent aleyhine sonuçlandırılmaya çalışıldığını savumdu.

“İlk süreçte yürütmeyi durdurma kararı aldığımız dava karar yazılma aşamasında iken maddi bedel ödenerek alınan bilirkişi raporları ile maalesef ki aleyhimize sonuçlandırılmıştır” diyen Yücesoy, “Akabinde kurumumuz, üst mahkeme ve Danıştay sürecine başlamış ancak bu süreçlerde hukuksal anlamda Türkiye rekoru sayılabilecek 8 ay gibi bir sürede seçimlerden önce aleyhimize karşı sonuçlandırılmıştır.

 

“PROJE, LİMANIN DEPOLAMA ALANI İHTİYACINI ARTIRMA AMACI DIŞINDA KENTE KATKI SUNMAYACAK”

Bizler TMMOB Mersin İl koordinasyon kurulu olarak hukuksal arayışımızdan vazgeçmiş değiliz bu amaçla 27/04/2023 tarih ve 2023/271 dosya numarası ile Anayasa Mahkemesine başvurumuzu gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Bizler kentimizin planlı gelişmesini savunan bir kurumuz; söz konusu liman genişleme projesi mevcut limanın depolama alanı ihtiyacını artırma amacı dışında kente katkı sunacak herhangi bir faydası bulunmamaktadır.

 

“TRAFİK YÜKÜ ARTACAK, ATATÜRK PARKI’NA GÖRÜNTÜ VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ GETİRECEK”

Söz konusu proje başından beri savunduğumuz; kent merkezinde trafik yükünü artırmanın yanı sıra Atatürk Parkı olarak kentimize hizmet veren açık yeşil kamusal alana ise görüntü ve gürültü kirliliği getirecektir. Ayrıca kentimizin çeyrek asırdır beklediği, kentin stratejik ve rekabetçi gelişimi için en önemli faktör olan ana konteynır limanının yapımını uzun yıllar erteletecektir.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna beyan ederiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA