Bilinmeyen türler araştırması Mersin’e ödül getirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bilinmeyen türler araştırması Mersin’e ödül getirdi


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemile Solak, Türkiye’de daha önce bilinmeyen indeks orbitolin türlerin varlığı araştırması ile Jeoloji Altın Çekiç Araştırma/Makale Ödülü’nün sahibi oldu.

Haber Merkezi 

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından her yıl jeoloji biliminin gelişmesi, mesleğin bilimsel ve pratik etkinliğine katkı veren araştırma/makale sahibi oda üyelerinin belirlenmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen Altın Çekiç Jeoloji Bilim Ödülü ve Jeoloji Araştırma/Makale Ödülleri 75. Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda sahiplerini buldu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cemile Solak da Palaeontopraphica, Abteilung A: Palaeozoology-Stratigraphy’de yayınlanan “Remarks on someorbitolinid foraminifera from the Urgonian-type upper Aptian limestones of the Geyik Dağı area, Central Taurides, Turkey” başlıklı makalesi ile Altın Çekiç Araştırma/Makale Ödülü’nün sahibi oldu.

Çalışmasıyla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Solak, “Çalışma, günümüzden 145 milyon yıl önce başlayıp 66 milyon yıl önce sona eren Kretase döneminde oluşmuş karbonat kayalarının, kat bazında ayrıntılı yaşlandırılmasını sağlayan stratigrafik olarak önemli bir foraminifer grubu olan orbitolin türleri ile ilgili. Çalışmada, Türkiye’de daha önce bilinmeyen indeks orbitolin türlerin varlığı zengin görsel kanıtlarla belgelenmiş ve bu konudaki uluslararası öncel çalışmalar, elde edilen yeni veriler ışığında eleştirel yaklaşımlarla sentezlenmiştir. Bu araştırma makalesi ile hem ulusal hem de uluslararası alanda çalışan araştırmacıların yararlanabileceği mikropaleontoloji ve biyostratigrafi alanlarına çok önemli katkılar sunuldu. Bu nedenle de iyi etki faktörlü, Q1 çeyreğinde yer alan dergide de çalışma yayınlandı.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA