Erasmusla Mersin’e gelen yabancılar duygu dolu anlar yaşadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erasmusla Mersin’e gelen yabancılar duygu dolu anlar yaşadı


 

Erasmus Projesi olan ‘Common Heritage From Tradition to Future Geçmişten Geleceğe Ortak Kültür’ adlı proje için Mersin’e gelen Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşı öğrenci ve öğretmenler çok duygulu ve heyecanlı etkinliklere katıldı.

Haber Merkezi

 

“Common Heritage From Tradition to Future Geçmişten Geleceğe Ortak Kültür” adlı Erasmus projesinin beşinci ve son hareketliliği Mersin Adnan Menderes Ortaokulu Müdürlüğü ev sahipliğinde 4 Haziran ile 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.

Türk kültür, gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı projede 5 gün boyunca farklı etkinlikler düzenlendi. İlk gün Adnan Menderes Ortaokulu’nda proje açılışı yapıldı. Okul müdürü ve öğretmenler tarafından karşılanan Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan ülkelerinden gelen otuz civarında öğretmen ve öğrenciler Mersin’e hayran kaldı. Gün içinde börek, sıkma ve gözleme yiyen proje grubu geleneksel yiyeceklerin harika olduğunu söyledi. Mersin masal evinde geleneksel çocuk oyunları oynayan proje ekibi ardından Türk kahvesi yapılışını ve sunumunu öğrendiler. Taş boyama etkinliğine katıldılar. Salı günü Mersin Erdemli’de Kanlı Divane, Kızkalesi ve Cennet Cehennem Mağaralarını gezen proje ekibi doğal güzelliklere hayran kaldı.

Çarşamba günü Kapadokya’da balona binen grup ardından Özkonak Yeraltı Şehrini ziyaret etti. Göreme ve Zelve açık hava müzesi ile peribacalarını ziyaret eden grup devamında Uçhisar, Aşk Vadisi, Panaroma Vadisi ve Çavuşini gezerek Avanos’a geçtiler. Avanos ırmak kenarında ve sallanan köprüde fotoğraf çekinen grup akşam yemeği ve Türk gecesine katılmak için Avanos içinde bir restorana gittiler. Türk gecesinde Türklere özgü gösterileri izlediler.

Perşembe günü atölye çalışması için tekneye binen grup teknede Türk kına gecesi, damat traşı ve Türk düğün ritüellerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Cuma günü Türk hamamına giden grup Türk hamam ritüellerini gerçekleştirdi. Cumartesi günü projenin sona ermesiyle, evlerine mutlu bir şekilde döndüler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA