‘Bugüne kadar 85 binin üzerinde mezun verdik’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Bugüne kadar 85 binin üzerinde mezun verdik’


 

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, coşkulu bir mezuniyet töreni ile geleceklerine uğurlandı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı, “Mersin Üniversitesi olarak bugüne kadar 85 binin üzerinde mezun verdik. Bu mezunlarımız, her bilim alanında her sektörde, her düzeyde faaliyet gösteriyorlar ve ülkemize hizmet ediyorlar” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 27’nci dönem mezunlarını, düzenlenen mezuniyet töreni ile uğurladı.

Üniversitenin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Dekan Prof. Dr. Cemal Altan, akademik ve idari personel, mezunlar ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törende açış konuşmalarına geçildi.

Öğrenciler, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda mezun olmaları nedeniyle çok şanslı olduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Tüm mezunlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Mersin Üniversitesi olarak bugüne kadar 85 binin üzerinde mezun verdik. Bu mezunlarımız, her bilim alanında her sektörde, her düzeyde faaliyet gösteriyorlar ve ülkemize hizmet ediyorlar. Yetkin akademik kadromuz da öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek onları nitelikli birer mezun haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yer alan bölümlerin tamamının, birey ve toplumların en çok ilgilendiği konuları içerisinde barındıran bölümler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yağcı, ”Dünyanın yaşadığı bu değişim ve dönüşüm, toplumun refahını geliştirdiği gibi bir takım aksaklıklara da neden olabiliyor. Örneğin pandemi döneminde bazı ürünlerin üretiminde, fiyatlamasında ve dağıtımında ciddi sorunlar yaşandı. Bu, bizim işletme bölümümüzün önemli bir konusu. Dış ticaret dengesi, cari açık, döviz kurları, kripto paralar vb. tüm başlıklar da yine bölümlerimizin önemli konularından. Ülkemizin siyasi ve idari yapısı kamu yönetimi; içerisinde bulunduğumuz coğrafya ve yaşanılan savaşlar uluslararası ilişkiler; asgari ücret, çalışma şartları, memur ve emekli maaşları gibi konular çalışma ekonomisi bölümlerimizin önemli konu başlıkları. Görüldüğü gibi bölümlerimizdeki konular, hepimizin hayatını her saniye etkileyen konular.” şeklinde konuştu.

Mezunlara da seslenen Prof. Dr. Yağcı, “Farklı düşüncelere inanmamak ve yargılamak doğru değil. Başkalarının düşüncelerini yargılamadan önce, kendi düşüncelerinizi yargılayın. Fikrinizin değişeceğine emin olabilirsiniz. Farklılıklara tolerans göstermeniz de çok önemli. Toplumlar, çok farklı özelliklere sahip bireylerden oluşuyor. Bu farklılıkları zenginlik olarak görün. Esnek davranın, kırılmayın. Birçoğunuz yakın bir zamanda yönetici olarak görev yapacaksınız. Sizinle birlikte çalışacak pek çok iş arkadaşınız olacak. Bu pozisyona geldiğinizde gücünüzü asla başkasına hissettirmeyin. Adil ve dürüst olun. İçinizde merhamet, vicdan ve şefkat duygusu olsun. Cumhuriyetimize sahip çıkalım ve Atatürk’ün izinden gidelim. Onun ayak izleri sizi asla yolunuzdan saptırmayacaktır.” dedi.

 

"MEZUNLARIMIZIN, KISA ZAMANDA KARİYER BASAMAKLARINI TIRMANACAKLARINA VE ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDECEKLERİNE İNANIYORUM"

MEÜ olarak bir gurur günü yaşadıklarını belirten üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan, bu gururun en büyük payının ise aileler ve mezunlarına ait olduğunu söyledi. Prof. Dr. Altan, “Çok kıymetli mezunlarımız; pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin bir buçuk yılını okulunuz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Olağanüstü bir eğitim dönemi ile karşı karşıya geldiğimiz halde hep birlikte emek vererek süreci başarı ile tamamladık. Her son yeni bir başlangıçtır. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu gençlersiniz. İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde üreten, eleştirebilen, yasalara ve insan haklarına saygılı, dürüst, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık, etik değerlere sahip çıkan gençler olarak kısa zamanda kariyer basamaklarını tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizinle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Mezunların değerli aileleri ve öğretim elemanlarına da seslenen Prof. Dr. Cemal Altan, “Değerli veliler; şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar özel ve değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne-babalara ve aile büyüklerine ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Saygıdeğer öğretim elemanlarımız; bu şeref tablosunun mimarları sizlersiniz. Üniversitemize geldikleri günden beri cevher gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi; iş yaşamlarında ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Mezunlarımızın bundan sonraki zaman içinde yapacakları başarılı çalışmalar sizleri de onurlandıracaktır. Çabalarınız için gençlerimiz ve velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Mezun öğrenciler adına törende konuşan fakülte birincisi Mohamed Elkhoulany ise; “Türkiye'ye geldiğimde, her şey yeniydi. Yeni bir dil, yeni bir kültür, yeni bir hayat. Alışmak kolay olmadı ancak sürekli çalışma ve etrafımdakilerin desteğiyle buraya gelmek mümkün oldu. Bulunduğumuz noktaya gelmek için çok çalıştık. Biliyoruz ki bu bir son değil, yeni bir başlangıç. Her bitiş, yeni bir yolculuğun kapısını aralar. Tüm arkadaşlarımıza yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Bugün yanımda olma şansına sahip olamayan aileme ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Mohamed Elkhoulany mezuniyet yaş kütüğüne birincilik plaketini çaktıktan sonra plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın elinden aldı. Daha sonrasında fakülte ikincisi Ebru Eroğlu’na plaketini Dekan Prof. Dr. Cemal Altan, fakülte üçüncüsü Maşallah Demir’e ise plaketini Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Doğrul takdim etti.

Dereceye giren mezunların plaket ve belgelerini almasının ardından diğer mezunlarımıza temsili diplomaları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

Temsili diplomalarını alan mezunların keplerini atmasıyla birlikte mezuniyet töreni sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA