İletişim Fakültesi mezunlarını uğurladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İletişim Fakültesi mezunlarını uğurladı


 

MEÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, düzenlenen mezuniyet töreni ile yeni hayatlarına uğurlandı. Törende konuşan yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Topçu mezunlara, “Bundan sonraki yaşamınızda ihtiyaç duyduğunuzda arkanızda Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin tüm gücüyle var olacağını bilmenizi isterim” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezunları, düzenlenen mezuniyet töreni ile yeni hayatlarına uğurlandı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Taylan ve Doç. Dr. Recep Ünal, Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, fakülte öğretim üyeleri ve idari personeli ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, 2023 yılı mezunlarının insanlık tarihinde ortalama bir insan ömrü içerisinde ender rastlanacak iki olayı, Covid 19 pandemisi ve 6 Şubat depremini yaşadıklarını belirterek sonsuzluğa uğurlananları saygı ve rahmetle andı.

Öğrencilerin dört yıllık lisans eğitiminin büyük bölümünü kapsayan bu olağanüstü şartlar nedeniyle ve artık teknolojinin sağladığı olanaklar sayesinde eğitimin sınıflarla sınırlı olmadığını deneyimlediğini ifade eden Prof. Dr. Doğan Topçu konuşmasına şöyle devam etti: “Dört yıl boyunca sınıflarda, stüdyolarımızda olması gerekirken kamera karşısında buluşmak zorunda kaldığımız sevgili öğrencilerimiz, iki dönem haricinde yüz yüze, karşı karşıya olamadık. Ama en iyi şekilde eğitiminizi tamamlamanız için gayret gösterdik. Bundan sonraki yaşamınızda ihtiyaç duyduğunuzda arkanızda Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin tüm gücüyle var olacağını bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Mezunların ailelerine de seslenen Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu onlara hitaben şu ifadeleri kullandı: “Üzerine titrediğiniz, sonsuz emek verdiğiniz çocuklarınız için duyduğunuz heyecanı ve gururu yürekten paylaşıyoruz. Mezuniyetleri için sizleri içtenlikle tebrik ediyorum. Yolları aydınlık, kötülük onlardan uzak olsun.”

İletişim Fakültesi akademik ve idari personeline de katkıları için teşekkür eden Prof. Dr. Doğan Topçu, konuşmasını şair Ataol Behramoğlu'nun “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” adlı şiirinden bir dörtlükle sonlandırdı.

Törende mezun öğrenciler adına da İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Umut Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasına “Bugün, uzun bir yolculuğun sonunu ve yeni bir başlangıcın ilk adımını temsil ediyor.” diye başladı.

Eğitimleri boyunca kimsenin hazır olmadığı pandemi ve deprem gibi olumsuz süreçlerle karşılaştıklarını belirten Yıldırım, “Bugün burada olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.” dedi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti. “Bu süreçte bize rehberlik eden, bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan değerli hocalarımıza en içten teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Sizler, bize sadece akademik bilgileri değil, aynı zamanda hayat derslerini de öğrettiniz. İçimizdeki potansiyeli keşfetmemizi sağladınız ve bizi geleceğe hazırladınız. Ailelerimize de minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler, bize sonsuz destek verdiniz, her adımda yanımızda oldunuz ve bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sizlere minnet borçluyuz.”

İletişim Fakültesi öğrencileri olarak, iletişimin gücünü kavradıklarını kaydeden Yıldırım, İletişim araçlarını etik ve sorumluluk bilinciyle kullanarak, toplumsal konulara duyarlılık göstermeleri gerektiğinin altını çizdi ve “Yeni başlangıçlarla dolu bir geleceğe adım atmaktan heyecan duyuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri verildi. İletişim Fakültesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı birincisi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Ahmet Ata Özçimen ile ikinci Gazetecilik Bölümü öğrencisi Faruk Gülsün ve üçüncü Gazetecilik Bölümü öğrencisi Çağlacan Kurt, belge ve plaketlerini İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ve Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu’nun elinden aldılar.

İletişim Fakültesi’nin diğer mezunlarına da temsili diplomaları, hocaları ve idari personel tarafından verildi.

Belge takdiminin ardından geri sayımla birlikte keplerini havaya fırlatan öğrenciler, mezun olmanın sevincini ve coşkusunu hocalarıyla birlikte kutladılar.

Törenin sonunda İletişim Fakültesi’nde buluşan öğrenciler, akademik ve idari personelle bir arada fotoğraf çektirerek yeni hayatlarına uğurlandılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA