LGS tercih başvuruları başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LGS tercih başvuruları başladı


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Eğitim Müdürlüğü, LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih başvurularının bugün başladığını duyurdu.  MEM, öğrencilerin 19 Temmuz saat 17.00'ye kadar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekleri bilgisini paylaştı.

Öğrenciler merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapabilecek. Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullarda ise sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü, özürsüz devamsızlık gün sayısı baz alınacak.  Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz'da ilan edilecek.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca LGS tercih süreci hakkında ''Sevgili öğrenciler, sizi çok seviyor ve önemsiyoruz. Bu süreçte çok çalıştınız, emek verdiniz. Bütün gayemiz verdiğiniz emeklerin karşılığının yapılacak merkezi sınavlarda da hakkıyla alınmasıdır. Bu sebeple meslekleri tanımanız, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenip kendinize uygun meslek alanlarına yönelebilmeniz için okullarda LGS ve YKS Tercih Danışmanlığı Komisyon'u kurulmuştur. Doğru tercihler yapabilmeniz adına Milli Eğitim Bakanlığımızın LGS Tercih Robotu yer almaktadır. Tercih edebileceğiniz okul, alan ve programları seçmenizde bu profesyonel destek hizmetlerini kullanabilirsiniz. Tercih sürecinizde hepinize başarılar diliyorum.'' dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA