MEÜ öğrencileri Mansiyon Ödülünün sahibi oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ öğrencileri Mansiyon Ödülünün sahibi oldu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversite (MEÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri Metin Güngör ve Fatma Ezgi Erkul, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Bir Çevre Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Doğal Malzemeyi Fark Et! Keşfet!" başlıklı ulusal öğrenci fikir yarışmasında, geliştirmiş oldukları projeleri ile Eşdeğer Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

Mimarlık yarışma ortamına katkı konulması, öğrencilerin yarışmalara katılımının teşvik edilmesi, öğrencilere güncel sorunlara ve konulara yönelik nitelikli üretim gerçekleştirebilecekleri eleştirel bir zemin sunulması amacıyla düzenlenen yarışmada öğrenciler; Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlık binasının giriş avlusunun kullanımının iyileştirilmesine dönük proje hazırladı. Öğrenciler hazırladıkları projeyle, yoğun ve stresli bir çalışma temposuna sahip Tıp Fakültesi öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayabildiği ve rahatlayabildikleri bir mekân oluşturmayı hedefledi.

Projeyle ilgili bilgiler veren öğrenciler Metin Güngör ve Fatma Ezgi Erkul; “Öğrencilerin mekân ile bütünleşip bir bütünden daha fazlasını ifade etmesini istediğimiz için holizm felsefesinden ilerledik. Fizyoloji ve mimariyi birbirine entegre ederek öğrencilerin mekanda öğrenimlerinden bir parça bulmasını hedefledik. Üst örtü tasarımını derinin koruyuculuk görevini, yeşil alanları akciğerlerin havayı temizleme görevini, oturma alanlarını omurgayı oluşturan omurların görevini, alanda bulunan ışıklandırmanın gözün görme görevini, kuru havuzlar ile podima alanını beynin dinlenme görevini ve yeşil sızıntıları da dolaşım sisteminin görevini temsil etmesi amacıyla tasarladık.” ifadelerini kullandılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA