‘Ay Tutulması’ isimli sergi sanatseverlerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Ay Tutulması’ isimli sergi sanatseverlerle buluştu


 

MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Şen’in heykel sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi(MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Metin Şen'in "Ay Tutulması" isimli heykel sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Üniversitenin Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu'nda açılışı gerçekleştirilen sergiye, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nida Naycı, öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergideki eserlerle ilgili bilgiler veren Doç. Şen, "Gökyüzünün en etkileyici en büyüleyici olaylarından birisi olan Ay tutulmasının yarattığı görsel etkiyi Ay'ın ışığını ve gölgesini, yansıma ve kırılma gibi optik etkilerini hem gerçekçi hem de sembolik olarak heykellerimde renk, kompozisyon, kurgu ve ışık-gölge gibi görsel ögeleri kullanarak yansıtmaya çalıştım. Heykellerim, aynı boyut ve şekillerde gezegeni temsil ediyor. Ay'ın farklı evrelerini de farklı renklerle sembolize etmeye çalıştım. Ayrıca metal malzemenin soğuk ve sert yapısını da renklerle yumuşatarak metalin yüzeyinde Dünya'nın sıcak ve canlı görünümü vurguladım." ifadelerini kullandı.

Metal malzemeyle yapılmış dokuz adet heykelin bulunduğu sergi, 21 Temmuz 2023 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA