Genç sanatçılar mezun oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç sanatçılar mezun oldu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni büyük bir coşku ile düzenledi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, öğretim elemanları, mezunlar ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından konuklara Güzel Sanatlar Fakültesi tanıtım filmi izletildi. Daha sonrasında açış konuşmalarına geçildi.

 

“RUHUNUZDAKİ SANATÇI KİŞİLİĞİ DE BULMANIZA REHBERLİK ETTİLER”

Mezunların Mersin Üniversitesi ailesinin birer ferdi olarak aralarından ayrılacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Sevgili mezunlarımız; fakültemizde aldığınız eğitim boyunca öğretim elemanlarımız sizlere sadece bilgi ve deneyimlerini aktarmadılar; aynı zamanda ruhunuzdaki sanatçı kişiliği de bulmanıza rehberlik ettiler. Artık sizler; aldığınız estetik birikimle, toplumu ve dünyayı aydınlatacak eserlerinizi ortaya çıkaracak donanıma sahipsiniz. Çağını yakalayan ve hatta aşan birer sanatçı adayı olarak yeni hayatlarınızda birçok başarı elde edeceğinize olan inancım tamdır.” dedi.

Velilere gösterdikleri fedakârlık ve desteklerin de çok kıymetli olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Kıymetli velilerimiz, dünyaya geldikleri andan itibaren büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, yaşam mücadelesine uğurlamanın zamanı geldi. Bu zamana kadar evlatlarınız için her türlü fedakarlığı karşılıksız bir şekilde yaptınız. Bugün de evlatlarınız bu emeklerinizin karşılığı olarak hak ettikleri diplomalarıyla hedeflerine doğru ilerleyecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Öğrencilerimizi, aileleri olarak her zaman desteklediğiniz ve yanlarında olduğunuz için sizlere de herkesin huzurunda şahsım ve Üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak öğretim elemanlarına da teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Yaşar, mezunlara yeni hayatlarında başarı dileklerini ileterek sözlerini tamamladı.

 

“SANATÇI KİMLİĞİMİZLE TOPLUMUN HER ZAMAN BİR ADIM ÖNÜNDE OLMALIYIZ”

Öğretim elemanlarının gerek teorik gerekse de uygulamalı çalışmalarda mezunlara örnek sanatçı kişiliklerini aktardığını belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, “Değerli öğretim elemanlarımız; öğrencilerimize verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz sizleri her zaman saygıyla hatırlayacaklar. Öğrencilerimiz sanata sıkı sıkı tutunarak, çalışmalarını çok daha ileri düzeylere taşıyacaklar ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecekler.” dedi.

Velilere de teşekkürlerini ilettikten sonra mezunlara seslenen Dekan Prof. Yüce, “Sevgili gençler; sanat ve hayatı ayrı düşünemeyiz. Yaşam içerisinde varlığımızı sürdürürken sanatçı kimliğimizle toplumun her zaman bir adım önünde olmalıyız ve ayna vazifesi görmeliyiz. Sanatın her dalı ile ilgilenmeliyiz ki bilgi ve birikimlerimizi sanatımıza dolayısıyla da hayatımıza aktarabilelim. Her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, saygılı, dürüst ve çalışkan, dürüst bireyler olarak işinize sıkı sıkı sarılın. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kimliğini onur duyarak taşıyın. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere sağlık, mutluk ve başarı diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Deniz Uyar ise, “Büyük bir onur ve heyecan içerisindeyim. Bu anın benim ve sanat tutkusunu taşıyan herkes için olağanüstü bir yolculuğu temsil ettiğini düşünüyorum. Fakültemizde yaratıcılığın yeşerdiği, fikirlerin nefes kesen sanat eserlerine dönüştüğü, hayallerin gerçek olduğu dört yılın ardından mezun olduğum için çok mutluyum. Bölüm hocalarımıza ve anneme teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Deniz Uyar’a Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, fakülte ikincisi Nurşen Turgut’a Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce ve fakülte üçüncüsü Sakine Göksu’ya ise Dekan Yardımcısı Doç. Özgür Tosun tarafından temsili diploma ve hediye takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilerin ardından diğer mezunlara da temsili diplomaları Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreni, mezunların keplerini atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA