Farklı kültürleri Mersin’de bir araya getirdiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Farklı kültürleri Mersin’de bir araya getirdiler


 

Haber Merkezi

 

Toros Rotary Kulübü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen "Mystery of Mersin" adlı gençlik değişim programı, 9-21 Temmuz tarihleri arasında dünya gençlerini Mersin'de buluşturarak unutulmaz bir deneyim yaşattı. Toplamda 31 öğrencinin katıldığı programda, 13 öğrenci farklı ülkelerden gelerek kültürler arası iletişimi güçlendirdi.

Program kapsamında düzenlenen etkinlikler, öğrencilerin Mersin'in tarihini ve güzelliklerini keşfetmelerine olanak sağladı. Tarihi mekanlara yapılan geziler, gençlerin Mersin'in zengin kültürel mirasına tanıklık etmelerini sağladı. Ayrıca unutulmaz bir deneyim olan tekne gezisi, öğrencilerin Mersin'in doğal güzelliklerine hayranlıkla bakmalarını sağladı.

Programın en önemli aşamalarından biri olan 4 günlük Boğsak konaklaması, öğrencilerin birlikte daha fazla zaman geçirerek arkadaşlık bağlarını güçlendirmesine vesile oldu. Birçok etkinliğin yanı sıra, paylaşılan deneyimler sayesinde yabancı ve Türk öğrenciler arasında uzun dönemli bir bağ kuruldu.

Toros Rotary Kulübü 2023-2024 dönem Başkanı Onur Kıratlı, açıklamasında, gençlik değişim programının, farklı kültürleri bir araya getirerek karşılıklı anlayışı artırdığını ve Mersin'in tanıtımında önemli bir adım olduğunu belirtti. Kıratlı, ayrıca öğrencilerin artık bir aile olduklarını ifade ederek, "Bu tür uluslararası etkinliklerin gençlerin dünyaya daha açık, hoşgörülü ve saygılı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladığına inanıyorum" dedi.

"Mystery of Mersin" gençlik değişim programı, katılımcıların hayatları boyunca unutamayacakları anılar biriktirdiği ve kültürel çeşitliliği pekiştiren önemli bir organizasyon olarak kayda geçti. Toros Rotary Kulübü'nün gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerle gençler arasında köprüler kurmaya devam etmesi bekleniyor.

Gençlerin dünyanın farklı köşelerinden gelerek bir araya geldiği "Mystery of Mersin" adlı program, dostluk ve anlayışın sınırları aşarak gelecek nesillere umut ışığı olmaya devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA