‘Erzin’de polipropilen tesisi istemiyoruz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Erzin’de polipropilen tesisi istemiyoruz’


 

Tarımda önemli bir yere sahip olan Erzin’de kirletici bir teknoloji olan polipropilen tesisi kurulmasını istemediklerini söyleyen DAÇE Ortak Sekreteri Aslan, ‘Halkın geçim kaynağı olan tarımın ve ayrıca soğutma suyunun denize deşarj edilmesi sonucunda deniz kirlenecek olup bölgede balıkçılığın ve turizmin bitmesine ve halkın sağlığının bozulmasına neden olacaktır’ dedi.

Barış Çoban

 

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri( DAÇE) Hatay’ın Erzin ilçesinde yapılmak istenen polipropilen tesisine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Erzin’de yapılan açıklamaya, çevreciler de destek verdi. Açıklamayı DAÇE adına, DAÇE Ortak Sekreteri Sabahat Aslan okudu. Aslan çevreyi korumak için herkesi, polipropilen tesisine karşı çıkmaya çağırdı.

 

BÖLGE DAHA FAZLA KİRLENECEK

DAÇE Ortak Sekreteri Sabahat Aslan, yaşam alanlarına yapılan saldırılardan bir yenisinin de Erzin’e yapılmak istenen polipropilen tesisi olduğunu ifade etti.

Narenciyenin başkenti olan, Issos gibi bir antik bölge ve Burnaz gibi eşi benzeri  bulunmaz bir sahile, birinci sınıf tarım toprağına ve iklimine sahip olan Erzin’nin  bölgede kirletici bir teknoloji olan polipropilen tesisi yapmayı planladıklarını söyleyen Aslan, şöyle konuştu: “İskenderun körfezi ve Erzin’de  mevcut kirletici tesisler ile yeterince havası suyu ve toprağı kirletilmiş olup, planlanan polipropilen tesisi bölgenin daha çok kirlenmesine neden olacaktır. Polipropilen tesisi çalışmaya başlayınca atmosfere yayacağı ağır ve zehirli gazlar toprağı, havayı ve suyu kirletecektir. Ayrıca tesisin soğutulması işin kullanılacak yeraltı suları zamanla toprakların çoraklaşmasına ve dolayısıyla Halkın geçim kaynağı olan tarımın ve ayrıca soğutma suyunun denize deşarj edilmesi sonucunda deniz kirlenecek olup bölgede balıkçılığın ve turizmin bitmesine ve halkın sağlığının bozulmasına neden olacaktır. Erzin’de yaşanacak olan bütün olumsuzluklardan Dörtyol ve İskenderun halkı da çok etkilenecektir.

 

CARİ AÇIK ARTACAK

Hammaddesi ve teknolojisi ithal olacak olan Erzin Polipropilen Tesisi cari açığın kapatılmasını sağlayamaz, aksine cari açığı arttıracağı açıktır. Dünyayı iklim ve gıda krizi beklerken tarım alanlarının, su kaynaklarının yanı başına kimyasal tesis yapmak bilimsel ve hukuki değildir.

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri olarak Erzin polipropilen tesisinin bilimsel olmayan  ÇED raporuna karşı açtığımız davanın bilirkişi raporu doğanın ve halk sağlığının lehinde görüş bildirmiştir. Mahkemede dava halen devam ederken ve mahkemenin bilirkişi heyeti lehimize karar vermiş iken polipropilen tesisi firması hukuku dinlemeden inşaata başlamıştır.

 

HERKESİ MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ

Ekonomik, sosyal ve çevresel olarak bölgemize  zara verecek, Erzin  polipropilen tesisi; Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir ve Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ödevi olan  Anayasanın 56 maddesine aykırıdır.Erzin ve Doğu Akdeniz  halkı  olarak polipropilen tesisinin  bölgemizde yapılmasına karşıyız. Yaşam alanlarımıza ve sağlığımıza zarar verecek olan bu projenin yapılmasını istemiyoruz. Erzin halkı zehir solumak istemiyor. Yetkililer Erzin ve Doğu Akdeniz halkının taleplerini yerine getirerek ve hukuksuz olarak devam eden inşaatı ve projeyi derhal durdurmalıdır.

Bizler tesisin yapılmaması için yasal ve demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın geleceğini korumak için herkesi mücadeleye davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA