Kocamaz Tisan’ı TBMM’ye taşıdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kocamaz Tisan’ı TBMM’ye taşıdı


 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde Tisan Adası’nda betonlaşmanın önünü açan “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararını uygun buluyor musunuz?” diye sordu.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Büyükşehir Belediye’sinin Cumhur İttifakına mensup meclis üyelerinin oyuyla geçen yıl yapılaşmaya açılan Silifke’deki Tisan koyunun el değmemiş alanlarında villa yapacağını ilan eden şirket-kooperatif ortaklığı, 'ÇED gerekli değildir' raporu almış ve inşaat çalışmalarına başlamıştı. Şirket, projesinde revizyona gitti ve villa sayısını azaltıp yerine 124 odalı bir otel ekledi. Şirket projedeki bu değişikliğin ardından yeniden 'ÇED gerekli değildir' belgesi için başvurdu ve belgeyi aldı. Bu karara ise pek çok tepki geldi.

 

“ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARINI UYGUN BULUYOR MUSUNUZ?”

Mersin’in Silifke ilçesi Tisan Mahallesinin yapılaşmaya açılması mahkemeye taşınırken sürecin yakın takipçisi İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu TBMM’ye taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kocamaz, Kocamaz, dünyanın en güzel koylarından biriyken imara açılması sonucu, Tisan Adası’nda betonlaşmanın önünü açan “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararını uygun buluyor musunuz?” diye sordu.

 

“TAMAMEN TARAFLI BİR KARAR”

Tisan Adası’nın batı kısmında başlatılan villa, dükkan ve otel inşaatlarına Türkiye’nin ve Mersin’in hemen hemen tüm kesimlerinden tepkiler yağdığını hatırlatan Kocamaz, bu kapsamda, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararının da tamamen taraflı bir karar olduğunu söyledi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Kocamaz soru önergesinde şu sorularının cevaplandırılmasını istedi.

Türkiye’nin en güzel koyları arasında yer alan Tisan Adası’nda betonlaşmanın önünü açan ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararını uygun buluyor musunuz? Uygun bulmuyorsanız bu konuda her hangi bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?

Türkiye ve Mersin’in hemen hemen tüm kesimlerinden gelen tepkileri dikkate alarak Tisan Adası’nı inşaat öncesi olduğu gibi doğal güzellikleriyle baş başa bırakmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?

Tisan Adası’nın batı kısmının dışında başka alanlarda da benzer inşaat girişimlerin yaşanmaması için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdi?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA