Sağlık emekçileri 2 gün iş bırakacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık emekçileri 2 gün iş bırakacak!


 

Sağlıkta artan şiddet ve taleplerinin karşılanmaması sağlık emekçilerini isyan ettirdi. 1-2 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanan sağlıkçılar, şiddetin önlenmesi, mali haklar, özlük hakları, çalışma koşulları ve liyakat istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Ülke genelinde sağlık alanında örgütlü 19 sendika ve 2 aile hekimliği örgütünün bir araya gelerek 22 Temmuz'da kurduğu Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele (SABİM) Platformu, sağlıkta şiddetin önlenmesi, mali ve özlük haklar ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi, meslekte liyakat konusundaki talepleri için iş bırakma kararı aldı. Kara doğrultusunda sağlık emekçileri 1-2 Ağustos tarihlerinde ülke genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

 

İLGİLİ TÜM MESLEK ÖRGÜTLERİ VE SENDİKALARIN DA TEMSİL EDİLDİĞİ ŞİDDETLE MÜCADELE KURULU KURULMALI

Mersin’de de gerçekleşecek iş bırakma eylemi ile ilgili gazetemize bilgi veren Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Dr. Haydar Karakoyun, ilk taleplerinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde ilgili tüm meslek örgütleri ve sendikaların da temsil edildiği Şiddetle Mücadele Kurulu kurulması olduğunu söyledi.  

 

ASM’LERİN GİDERLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI

Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarından yıllık izin ve hastalık raporlarında maaş kesintisi yapılmaması içinde düzenleme istediklerini söyleyen Başkan Karakoyun, “Aile sağlığı çalışanlarının 1,5 olan tavan ücret kat sayısı 3’e çıkartılmalıdır. ASM gider kalemi ödeneği oranları, sosyo gelişmişlik ödemesinde bölge oranları ve deprem bölgesi öncelikli olarak güncellenmeli ve çarpan katsayısı, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ilk bin puana kadar olan hak ediş kalem katsayısı yüzde 100 arttırılmalıdır. ASM’ler güvenlikli fiziki koşulları uygun olacak şekilde kamu tarafından inşa edilmelidir. Bunlar gerçekleşinceye kadar ASM’lerin kira, personel ve her türlü giderleri merkezi bütçeden karşılanmalıdır” dedi.

 

TALEPLER; ŞİDDETİN ÖNLENMESİ, MALİ HAKLAR, ÖZLÜK HAKLARI, ÇALIŞMA KOŞULLARI, LİYAKAT!

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu da, kamuoyuna, hekimlere ve sağlık emekçilerine yönelik yaptığı açıklamada eyleme destek verileceğini duyurarak, şu ifadelere yer verdi; “Hekim ve sağlık çalışanlarının üyesi olduğu 21 sağlık örgütünü; Mersin Aile Hekimleri Derneği, Hekim Birliği, Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık - İş, Hekimsen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, Anadolu Sağlık-Sen, Bağımsız Sağlık-Sen, Hürriyetçi Sağlık Sen, Sağlık Hizmetleri Sendikası, Sağlık Çalışanları Sendikası, Sağlıkçı Birliği Sendikası, Sağlık Hak-Sen, Sağlık Liyakat Sen, Tabip- Sen, Tüm Sağlık Sen, Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası'nın katılımıyla; şiddetin önlenmesi, mali haklar, özlük hakları, çalışma koşulları, liyakat talepleri için 1-2 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak olan iş bırakma etkinliğinin desteklenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA