Tepkiler sonuç verdi, çevre katliamının önüne geçildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tepkiler sonuç verdi, çevre katliamının önüne geçildi


 

Tarsus’ta 11 yerleşim alanını olumsuz etkileyecek ormanlık alanda yapılması planlanan çimento fabrikası projesi ÇED Raporu alamadı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, başta bölge halkı olmak üzere emeği geçen, duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.

Haber Merkezi

 

Tarsus’un Çokak, Kozoluk, Yanıkkışla, Damlama, Karakütük, Bucak, Çavuşlu, Murtçukuru, Durak, Koçmarlı, Yeniköy olmak üzere toplam 11 yerleşim alanını olumsuz etkileyecek ormanlık alanda yapılması planlanan çimento fabrikası projesi ÇED Raporu alamadı.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Çimento Fabrikasının yapılamayacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti yazılı bir açıklamayla gündeme taşıdı. Konuya gerekli duyarlılığı göstererek çimento fabrikasının yapılmasına karşı çıkan çevre halkına, sivil toplum kuruluşlarına, yerel basına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

“HEP BİRLİKTE VERİLEN BU MÜCADELELER OLUMLU BİR NETİCEYE ULAŞTI”

Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Muğla Akbelen’de kömür çıkarmak bahanesiyle Ormanlık alanlarımızın nasıl talan edilmek istendiğini, bölge insanının bu konudaki feryatlarını, direnişlerini hep birlikte görüyoruz. TBMM’si de Akbelen’de yaşananları görüşmek üzere salı günü olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Bunun yanında Tarsus’un Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleriyle, 11 yerleşim alanının ortasındaki Ormanlık alana Çimento Fabrikası yapmak üzere ÇED Raporu alınmasına yönelik olarak, bölgede oturan vatandaşlarımız ve çevreci derneklerin haklı isyanlarını bizzat bende, TBMM’nde yaptığım Basın Toplantısı ve Meclis Kürsüsü’nden yaptığım konuşmalarla birlikte, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a cevaplandırılması amacıyla yazılı olarak sormuştum.

Çok şükür ki, hep birlikte verilen bu mücadeleler olumlu bir neticeye ulaştı ve ÇED Raporuna yönelik olarak olumsuz görüş bildirildi, o bölgedeki 5000 dönüm tarım ve orman arazisi, Çimento Fabrikası yapılması düşüncesiyle talan edilerek yok olmaktan kurtuldu” görüşlerine yer verdi.

“Bu konuda yürekli ve cesur duruşlarıyla bölge halkının haklı olarak yükselttiği sese kulak vererek, bir Bölgenin ve Ormanlık Alanların tamamen yok olmasına neden olabilecek bu girişimi sonlandıran Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcilerine aleni teşekkür ediyorum” diyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Allah cümlesinden razı olsun. İyi ki varlar. İyi ki, böyle bir karara cesurca imza attılar. İyi ki, o bölgedeki ormanlarımızın yok olmasına, bölgede oturan ve çok küçük bir arazide kuru tarım, hayvancılık ve tavukçuluk yaparak geçimini sağlayan insanlarımızın yerinden yurdundan edilmesine karşı durdular!

Böyle bir karara imza atarak, tarihe adını yazdıran herkese, bölgede yaşayan insanlarımız ve çevreye duyarlı herkes adına teşekkür ediyoruz.

Bizlerde Tarsus Belediye Başkanlığı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemlerde olduğu gibi, Milletvekilliği yaptığımız bu dönemde de çevreye olan duyarlılığımızı her daim gösterecek, vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

 

KOCAMAZ, KONUYU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

Başta adı geçen mahalle sakinleri  olmak üzere toplumun her kesimden büyük tepki gören çimento fabrikası projesinin yol açacağı olumsuz etkiler,  İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz tarafından TBMM’de gündeme getirilmişti.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, TBMM’de konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında kullanılmak istenen alanın oldukça büyük olduğunu büyük bir alan olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 5.000 dönümlük bir orman alanında yapılacak bu çimento fabrikası, 1. sınıf orman alanlarını yok edeceği gibi, su havzalarında da büyük tahribata yol açacaktır.

Bu bölgedeki köylerimizin toplam tarım alanı 5.000 dönüm değilken, çimento fabrikası için 5.000 dönüm orman alanı bugün tehdit altındadır.

Ormanlarımız zarar görmesin diye vatandaşlarımız hayvanını bu alanlarda otlatamazken, ormandan köylünün bir dal bile kesmesine izin verilmezken, 5.000 dönüm 1. sınıf orman bir çırpıda yok edilmekle karşı karşıya! Buna göz yumamayız! Buna müsamaha gösteremeyiz!” şeklinde tepkisini dile getirmişti.

Kocamaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 11 köyü etkileyecek bu alan içerisinde zeytinlikler, badem bahçeleri, üzüm bağları ve tarım arazileri, tavuk çiftlikleri ve hayvancılıkla birlikte insan yaşamının da olumsuz etkileneceğine dikkat çekmişti.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, TBMM Başkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplandırması istemiyle de Soru Önergesi vermişti.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA